Uborkaszezon…

A régmúlt időszakban ha beindult kánikula, és senkit nem érdekelt semmi, az újságokba akkor is kellettek a cikkek, na ilyenkor jöttek az állandó témák.  Ezek általában olyan szinten mozogtak, hogy nincs sör, van sör, de meleg, nem lékelik a dinnyét, lékelik a dinnyét, magasak a piaci árak, és szorgalmasabbak meginterjúvoltak néhány aszfaltozó embert a kánikuláról, a meleg szódavízről, mint védőitalról. Aztán kimentek a strandra és ezzel befejeződött a nyári újságírás. Ezek  a témák most is megvannak, csak más köntösben. Miskolcon most napirendi téma az Y-híd építése. olyannyira, hogy Hegedűs Andrea lánglelkű képviselőnk már a parlamentben is szóvá tette. Óriási a dugó, kerülésre készteti az embereket, stb. Kérem szépen az Y-híd megépítése több évtizedes adóssága a városnak, ráadásul az alatta közlekedő vonatok miatt nem is egyszerű feladat a műszaki megvalósítás. Maga a projekt indokolta a csatlakozó utcák, egyáltalán Miskolc közlekedési rendjének átalakítását. Egy képviselőnek ha tényleg segíteni akar, akkor nem az a feladata, hogy parlamentben kritizálja a kivitelezést, és ostoba határidőket szabjon, hanem szép csendesen odamegy a kivitelezőkhöz és megkérdezi, hogy politikai kapcsolati tőkéje-ha van Neki olyan-révén miben tudna segíteni, hivataloknál az ügyintézést gyorsítani, stb. Hát igen, egyszerűbb a parlamenti közvetítésben fontoskodni, aminek az eredménye a 0-val egyenlő.

Ha Miskolc akkor folytassuk. Az önkormányzat széles körben megkérdezte a miskolciakat- még fizettek is érte- hogy mi az elképzelésük a várossal kapcsolatban? A végeredményt nem tudom, még dolgoznak rajta, de a kiválasztás is érdekes volt. Állítólag a véletlen számok módszerét alkalmazták, de a mintába kerülőket felhívták telefonon és érdekes kérdéseket tettek fel. Ezt onnan tudom, hogy a feleségem is bekerült a mintába, a kérdésekre adott válasz után már a véletlen számok határozott irányt vettek és így nem került be a kiválasztottak közé. Néhány ismerősöm is hasonlókról számolt be, kilétük maradjon a homályban. Viszont ennek kapcsán a következő ötlet merült fel bennem. A Velünk a Város nagyszerűen felkészült képviselői minden nyilatkozatukban, minden megoldatlan problémára azt a választ adják, hogy nem ad pénzt a kormány, kivérezteti a nem kormánypárti városokat. Ez egyébként orbitális hülyeség, mert amikor kormány konszolidálta a városokat- országos adatot írok 1350,0 milliárd ft-al, ebből Miskolc 36,0 milliárd- világosan megmondták, hogy működési költségre nincs pénz, fejlesztésre igen. Nos, visszatérve az ötletemre megkérdezném a VV képviselőit: mi lenne ha a kormány hirtelen több milliárd ft pénzt adna a városnak, akkor azt mire költenék? Van egy sanda gyanúm, hogy értékelhetetlen válaszok jönnének.

Más: változatlanul a miskolci közlekedés. Mondhatjátok, hogy uborkaszezon, de sajnos ez véresen komoly. Az egyik unokám  óvodai szervezés keretében úszótanfolyamra jár. Elkísértem őket ez a belvárosi óvodától a Kemény Dénes uszodáig útvonal. Tegnap már nem fértem fel az óvodai buszra és így a városi közlekedést kellet igénybe venni. Arról most nem szólnék, hogy mennyit kellett várnom a  buszra, ez már lerágott csont, de a zsúfoltság a 20-as vonalon elképesztő volt. Ugyanez volt visszafelé is a tapolcai elágazástól a Centrumig totál tömve a busz. Utoljára gyerekkoromban utaztam ilyen gyalázatos körülmények között. A legtragikusabb helyzet a Búza téren alakult ki már tavaly is, és most is. A megállókban árnyék nincs, és leülni is alig lehet, így 70-80 éves nehezen mozgó, láthatóan beteg emberek kóvályognak, mert öt perccel lekésték a buszt, és következő félóra- óra múlva indul. Ez már az emberi életeket veszélyezteti! Javasolnám a VV politikusainak, hogy reggelenként és napközben is nézzék meg hogyan zajlik a városi közlekedés, sőt  kötelezővé tenném nekik hetente többször is. Nos, ez nem uborkaszezon, ez a véresen komoly valóság, és ezután elgondolkodhatnának a képviselő urak, hogy jogos-e az a járandóság, amit pofátlan módon felvesznek havonta?

 

 

Hozzászólások

comments

Leave a Reply