Napi hordalék

Ukrajna tagjelölti státuszt kapott az Uniótól. Azzal együtt, hogy, sok időnek kell eltelnie amíg ezt a bónuszt beválthatja, további kérdés, hogy melyik Ukrajna kapta ezt a bónuszt? A jelenlegi, vagy az a maradék ami lesz a háború befejezése után? Akárhogy is nézem, nekem az Ordító Egér című amerikai vígjáték jut az eszembe 1959-ből. Rövid sztorija a filmnek, hogy egy nagyon kicsi elmaradott ország csődbe jut és egyetlen kiutat talál, nevezetesen hogy hadat kell üzenni az USA-nak. Mégpedig azért, mert az USA az ellene harcoló gyenge államokat pénzügyileg  támogatja. Kimondottan jó vígjáték volt, azzal a kitétellel, hogy ebben a filmben lehetett elsőként eredeti rock and rollt látni. Szóval visszatérve, valószínűleg az ukránok is látták ezt a filmet, és ezért folyamodtak a tagjelölti státuszhoz, így remélve, hogy komoly pénzügyi támogatást kapnak, annak ellenére, hogy Ők nem az Unió ellen harcolnak. Viszont az Unióban nem látták a filmet, mert a kis ország által megszerzett bomba átverés volt és kiderült a végén, hogy az időnként beinduló visszaszámlálót a bombába véletlenül bezárt egér produkálja.

Megjön, jött az új amerikai nagykövet. sajnos az eddigiekkel meglehetősen rossz tapasztalataink voltak, kivéve a legutóbbit. David Pressman, mert így hívják az új nagykövetet, egyből kijelentette, hogy a demokráciát hozza Magyarországra. Köszönjük szépen nagykövet úr, mi azt 1956-ban vártuk, de nagyon….tehát kissé eltetszett késni. Azóta kiderült, hogy az Önök demokráciája más, mint a miénk, mert nálunk nem szokás az elnököt lelőni, majd a nyomozati anyagokat 75 évre elzárni. Polgárjogi vezetőket sem szokás nálunk lelődözni, továbbá ezer éves történelmünk alatt gyarmatosítás miatt nem kell térden állva bocsánatot kérni senkitől. Önök pár száz éves történelmük alatt elkövetett dolgaik miatt a fél világ előtt évekig térdepelhetnének.

Előterjesztettük elképzeléseinket az Európai Unió intézményrendszerének megreformálása ügyében. Na, ebből lesz majd óriási botrány a sok képzetlen uniós politikus között. Az Unió eddigi tevékenysége alapján semmi érdemleges dolgot nem tudott elintézni, befolyásolni. Erre eklatáns példa a jelenlegi ukrán helyzet, amely 2008-ban kezdődött a NATO szerencsétlen határozatával, az Ukrajna felvételének kilátásba helyezésével. Érdemes megnézni hány uniós ország nem támogatta ezt a NATO határozatot, és igazuk volt, mert innen kezdődően indultak meg a politikai belháborúk Ukrajnában. A törvénysértéseket elnézte az unió tehetetlen vezetősége, és mi lett a vége? Európa- akár akarta, akár nem- belesodródott egy olyan háborúba, amely NEM AZ EURÓPAI ÉRDEKEK miatt tört ki. Ráadásul EURÓPA FOGJA A LEGNAGYOBB KÁRT ELSZENVEDNI MIND GAZDASÁGILAG, MIND EMBERÉLETEKBEN. És… nem beszélek a sokat emlegetett európai értékekről, hagyományokról, és a közös európai eszméről amiben az Uniót létrehozók annyira bíztak. Erről majd később, és arról is, hogy itt az oldalon már évekkel ezelőtt az uniós szervezetek megújításáról írtam.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply