Párhuzamok

Hát először is mindenkinek Boldog, Békés-főleg ezen lenne a hangsúly-Újévet kívánok. Vége az ünnepeknek, más a beigli is elfogyott, viszont a politikusok ilyenkor is „dolgoznak”. Na, nézzük! Ulicza Tamás nagyon jó cikket írt a Magyar Hírlapban: ” Visszaüthet a Donald Trump elmozdítását célzó kísérlet.” Érdekes az alcím is: Polgárháborús hangulatot kelthet, ha a demokraták tovább erőltetik az elnök elleni alkotmányos eljárást”. Az elnök ellen indított impeachment eljárásból hiányzik a jogi elem, a demokraták semmit sem tudnak bizonyítani. Ezt, és ennek hatásait boncolgatja a szerző cikkében. Érdemes elolvasni.

De, miért hozom fel, amikor nem vagyok az illető úr reklámügynöke? Miért érdekes ez?…..Amerika gondja, oldják meg ők. Sajnos , nem így van. Az amerikai demokraták és hazai balliberálisok, vagy nem is tudom minek nevezzem? között óriási párhuzam mutatkozik. A választások után a mieink is ugyanúgy- mint a demokraták -telekürtölték a világot, hogy nem lehet választásokat nyerni. Érdekes, most viszont óriási csendben vannak, sőt már úgy viselkednek, mintha Ők nyerték volna a választásokat. Aztán már tovább lelkesednek, ha bővül az összefogás már győzelmet vizionálnak 2022-re.

Az meg sem fordul a kis agyukban, ez a lelkesedés a következők beismerése: ad1.  nem igaz, hogy ebben a  választási rendszerben nem lehet nyerni. Korábban ezért már Brüsszelbe akartak menni. ad2.  beismerése annak, hogy eddigi sikertelenségükért csak magukat okolhatják. Ugyanilyen az évek óta hangoztatott korrupció és mértéke. Ennek, és mérési problémáiról pont itt a zotmundon írtam korábban. Ennek lényege, hogy az általuk alkalmazott CPI index nem alkalmas jogi eljárások megindítására, tehát hamis index. Ez pont olyan mint az impeachment eljárásban, hogy nincs jogi eleme.

De, sorolhatnám tovább a jogalap nélküli vádak sorát, amiből közvetlenül az előző választás után, parlamenten kívüli megoldásokat szorgalmazott az ellenzék. A munkásőrök már kezdték szidolozni a dobtárosokat.

Szóval nincs új a nap alatt.  Azért a mi kis ellenzéki anarchistáinknak van egy nagyon rossz emlékű történelmi háttere is. És,…… most sokan felkapják a fejüket! Ez kérem a nagyon rossz emlékű Tanácsköztársaság. Mi a hasonlatosság? A sok zavaros fejű a világ kommunizmusáért- azt sem tudták mi az- a proletár internacionalizmusért, szintén fogalmuk sem volt róla mi az, küzdöttek. Azóta sem sikerült megfejteni mi volt ez a lázálom? Hacsak az nem, hogy ennek égisze alatt százmillió embert megöltek. Nos, a mi kis megszállottaink is szorgalmasan gyilkolgattak az azóta sem ismert semmiért. És mi a hasonlóság napjainkban? Ez kérem az Európai Egyesült Államok baromsága. Tudja valaki-Dobrev Klárán kívül- hogy mi ez? Hogy fog kinézni? milyen lesz a hatalmi ágak berendezkedése, És…tehetnék fel millió kérdést. Az senkit sem zavar, hogy az USA egy történelmi folyamat eredményeként jött létre, ami semmiben sem hasonlított az európai fejlődéshez, hacsak abban nem, hogy elég sok embert megöltek ott is. Bár Európa a vesztfáliai békében pont a háborúknak, az esztelen népirtásoknak próbált gátat szabni. Visszatérve a mi kis bozótharcosainkra Ők sem tudják, merre, hány méter, de már fenyegetőznek, már elszámoltatást, börtönöket ígérnek. Fletó megiszik még két pálinkát lesz itt szemkilövetés újra.

Na jó kissé visszafogom magam. Azt hiszem a párhuzam jól érzéklehető a nagyon nagy és a nagyon kicsi ország között. Mi következik ebből, milyen feladatok vannak erre az évre? Donald Trump-ot szerintem újraválasztják…és mi a feladatunk nekünk? Válaszolni Dobrev Klárának aki azt nyilatkozta, hogy minden erejével a nemzet államok megszűnéséért fog harcolni………én pedig azért, hogy ez ne következzen be. A gyerekeink, unokáink érdekében.

A bevezetőben említettem, hogy BÉKÉS újévet kívánok- a fenteik ellenére- remélem van annyi ész ebben az országban, hogy az is lesz.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply