Morfondírozok

Elmúlt a Karácsony, az unokákkal nagy hancúrozás volt, és jó néhány „aranyköpés” a részükről. Pl. a nagyobbik Karácsony első napján, amikor megbeszéltük, hogy mennyi ajándékot kapott, feltette a nagy kérdést:  Nagyapa ez most a kis Karácsony, vagy a nagy Karácsony volt? Még nincs négyéves, és  a kérdés után elénekelte a Kis Karácsony, Nagy Karácsony című gyermekdalt kérdése jogosságának alátámasztásául.

Aztán ünnep ide, ünnep oda ment a szemét jellemtelen politikai szöveg, nyíltan komoly keresztény ellenes megnyilvánulásokkal. Ahogy a primitív antiszemitázókkal nem foglalkozom, ugyanúgy túllépek a söpredék részéről történő keresztényellenes szövegeken, a kereszt rongáláson, hiszen tudom, hogy tudatlan, ostoba emberek csinálják. Ezek között ráadásul átjárás is van lásd a Jobbik „csodálatos” átalakulását. Vannak azért ebben fájdalmas felismerések, pl. Fischer Ádám akitől azért többet várna az ember. Ezt sohasem fogom megérteni! Hogy lehet az, hogy aki a legnagyobb mesterek, legcsodálatosabb alkotásait viszi hangverseny pódiumra, sokat az emberi humánum jegyében, hogyan alacsonyodhat le a sima, bunkó gyűlölködők színvonalára? Azzal együtt, hogy ez az ország az átkosban is és most is mindent biztosított tehetsége kibontakozása érdekében. És…. sorolhatnék még néhány embert, de itt csak annyit ez érthetetlen számomra.

Aztán röviddel Karácsony után kirobbant a kutyaháború. Tele volt a Facebook, és más oldalak is, hogy mi lesz most a kutyákkal akik nem bírják a petárdázás által okozott zajokat? Erre néhány önkormányzat bejelentette, hogy nem lesz tűzijáték a kutyák nyugalma érdekében. Nos, kérem szépen a petárdázást már régen véglegesen betiltottam volna. Ugyanis annyi sötét ember van aki képtelen normális keretek között tartani ezt a tevékenységet, saját maguknak, és másoknak is komoly baleseteket okoznak. Arról már nem is beszélek, hogy a gyors pénzszerzés reményében rengetek ellenőrizhetetlen, gagyi termék kerül forgalomba. Szóval szerintem ezek az alapvető gondok, ja és kutyák. Kérem szépen magyarázza már el nekem valaki, hogy a korábban vadon élő állatok mi a frászt csináltak, vagy mit csinálnak most ha történetesen óriási mennydörgéssel, villámlással kísért vihar van? Azt ugyanis nem nagyon lehet betiltani.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply