Klíma helyzet, előzetes.

Napjaink sajtója tele van a klímahelyzettel, az azokra adott megoldásokkal, és természetesen jó magyar szokás szerint minden politikusunk- főleg az ellenzéki oldalon- nagyon felkészült klíma szakértő. Ugyanúgy, mint amikor Paks-II volt napirenden, szintén mi voltunk a 10,0 millió atomfizikus országa. Erre ráfejelt természetesen a nyugati sajtó is a meghirdetett Covering Climate Now néven futó nemzetközi média együttműködéssel. Aztán jön az ENSZ- tetszenek tudni ez az a szervezet, amelynek határozatait nem szokták végrehajtani-közgyűlése, ahol, most borítékolom a migránsok új keresztnevet kapnak. Igen, most nem a háború ellen menekülnek, hanem klíma migránsok lesznek akiket kutyakötelességünk befogadni.

Miért gondolom? Mert ugyanez történt a CO2-al is. Azok a klímakutatók akik még a Dunára jósolták a jegesmedvéket annak idején, most éppen a felmelegedéssel vannak elfoglalva és természetesen az általuk kínált megoldás a legjobb.  Visszatérve a CO2-ra rögtön piaci áru lett. Senki sem ellenőrizte, hogy az érintett országok mennyit CO2-t vallnak be, és azt sem, hogy mi alapján. Aztán rögtön adás-vétel tárgya lett a CO2 kvóta.

Miért írtam, hogy előzetes? Mert korábban már írtam a klímaváltozás problémáiról, mostanában olvastam újabb tanulmányokat a probléma rendkívüli összetettségéről.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply