Soros György és a magyar valóság

Soros György és a magyar valóság
A különféle médiumokat olvasva hihetetlen, hogy  nincs olyan téma, ami ne lenne alkalmas a gyűlöletárkok további mélyítésére. Képtelenek a magyar- főleg ellenzéki- médiumok a tárgyilagos megközelítésre. Pedig csak annyit kellene tenni, hogy annyit lássak a dolgokban amit azok tükröznek.

Most éppen Soros György kapcsán szabadultak el a hajóágyúk. Két markáns vélemény van, az egyik a ballib portálok részéről….micsoda hálátlanság a FIDESZ részéről, hogy a posztgraduális képzésüket biztosító Soros György kezébe belemarnak, és  a többi. A másik oldal a Jobbikhoz kötődően már egyenesen háttér összeesküvésről beszél. Persze mind e mellett megy rendesen a zsidózás is, nehogy már béke legyen az olajfák alatt. Pedig a dolog ettől sokkal egyszerűbb, és amint említettem csak azt nézzük ami a dolgok lényege!!!

Kérdés:  kicsoda Soros György???

A válasz egy spekuláns, pontosabban egy amerikai spekuláns. A spekuláns szót természetesen nem pejoratív értelemben használom. Tudatosan nem írom,hogy tőzsde spekuláns, mert nem csak ott, hanem politikai, kulturális, és egyéb területeken is spekulál, ha jobban tetszik befektet.

Az a tény, hogy tőzsdespekulánsi minőségében több államból kitiltották, az az ő és a ” több állam” problémája…ennyi, ezzel mi ne foglalkozzunk. Amikor nálunk az OTP-vel próbálkozott, észrevettük, megbüntették, kifizette….kész. Nem ő volt az első aki próbálkozott. Az a lényeg, hogy a  rendszer úgy működjön, hogy mindig vegyük észre ki, mivel próbálkozik? Visszatérve, Ő  a politikába is szívesen befektet- lásd jelenleg Hillary Clinton- és nem csak otthon. Így vette észre, hogy a rendszerváltás hajnalán itt jól felkészült egyetemisták kezdtek meghatározók lenni a hazai politikai életben. Nosza, támogassuk őket, később ez még jól jöhet szól a befektetői gondolkodás. Nos, a ” fiúk” ahogy sok esetben hívják őket elmentek, tanultak, meghallgatták az amerikai demokrácia felfogást….talán még az is elhangzott,  ahogy Virág elvtárs mondta más időben, más helyen: egyszer majd kérünk valamit Pelikán elvtárs. Nos, a „fiúk” hazajöve végiggondolták a dolgot és röpke félév alatt úgy elhatárolódtak az SZDSZ-től akiknek fiókszervezetének tartották őket, hogy csak na!! Ők akik velünk együtt nagyon érzékenyek voltak az elnyomásra, vagy befolyásolásra, lehet, hogy rájöttek ebben a felállásban csak a máz demokratikusabb. Más utat járnak, és az eltelt idő számomra azt bizonyította, hogy e tekintetben sokat köszönhetünk Soros Györgynek.

Ezzel nem fejeződött be a hazai politikai befektetés, jött a Bajnai-féle Haza és Haladás nyíltan bevallott Soros György általi támogatással. Ezzel is sokat profitáltunk, mert a biztos pénz tudatába az összes politikai kalandor itt gyülekezett. Ja, hogy esetleg Soros György nem erre gondolt-sőt biztos vagyok benne, hogy nem-nekünk segített tisztán látni, micsoda söpredék jött elő a kanálisból. A kendermagos Juhásztól….és hadd ne soroljam.

Szóval ez a befektetések sorsa vagy hasznot hoznak-akár politikai értelemben is-vagy nem. Döntse el mindenki jók voltak ezek, vagy sem? Van még egy nagyon jelentős háttere a Soros támogatásoknak, nevezetesen az általa támogatott ún. civil szervezetek, és jó néhány blog. Ezekkel nem az baj, hogy Soros György támogatja, hanem az, hogy nyíltan hazudnak, adatokat ferdítenek.
Erről talán a finanszírozó sem tud, ha igen, lelke rajta. Itt az a probléma, hogy a médiumok felügyelete, nevezzük nevén egy kalap szart sem ér. A MÚOSZ, melynek feladata lenne elfoglalt a saját tagságával, ahol lassan már annyi átmentett ügynök van, mint annak idején a Partizánszövetségben.Nem emlékszem,hogy bármilyen szankciót alkalmaztak volna nyílt hazugságokkal szemben.

Miért nem lehet bevezetni Magyarországon, hogy az a médium amelyiket háromszor elmarasztaltak hazugságért, félrevezetésért meghatározott ideig nem publikálhat???? Ezekért az anomáliákért nem Soros György a hibás, hanem a mi belső rendszerünk. Mit mondtam az OTP elleni spekulációról???? Ha a rendszer jó, észrevesszük a sandaságot….és ennyi!

Soros György pedig oda fektet be ahová akar, és Ő dönti el, hogy megérte vagy sem?
Ha történetesen Soros György megkérdezné tőlem: miért nem sikerültek ezek a befektetések?? Azt válaszolnám,mert Ön tipikus amerikai, akinek szent meggyőződése, hogy napjaink amerikai demokráciája az emberi társadalom legfelsőbb foka. És ezt a demokráciát kell elterjeszteni az egész világon, amellyel szemben nagyon sok amerikai politikus is komoly fenntartásokat fogalmaz meg. Látjuk a lángba  borult Közel-keletet, és hadd ne soroljam e küldetéstudatnak a többi káros hatását. Ezt annyira sokan látják már az Ön hazájában is, hogy a Hillary Clinton-féle befektetés is lehet, hogy veszteség lesz.

Az a baj, hogy Soros György nem fog megkérdezni….bár a fene se tudja. Potrien őrmestert azért végül is megkérdezte a köztársasági elnök!!!!!

jegenye

Hozzászólások

comments