Napi politikai hordalék

Beindult a Zotmund és folymatosan keressük a kialakítandó formát,nevezetesen azt hogy mindenki számára  tárgyilagos,és valós információk talaján álló  elemzéseket, és olyan eseményeket tárjunk elétek ami az ún. mainstream hírfolyamban nem jelenik meg.Sok emberrel beszélgetve erről űgy néz ki, hogy igény mutatkozna a kevésbé tudományos megközelítésekre.

Erre teszek most kísérletet, ha tetszik, jelezzétek és akkor folytatom.
Mottó: használjátok az agyatokat ingyen kaptátok….avagy elvtársak ne beszéljünk kudarcokról, a sikerek is elkeserítőek.

Mai hír a roma honfitársainktól:
Az Opre Roma- Cigány Demokrata Néppárt-rendkívüli módon felháborodott, hogy elutasították népszavazási kérelmüket. Most a kúriához fordulnak, s azzal fenyegetőznek, ha a Kúria is nemet mond, akkor pártjuk ” mind a hazai, mind pedig nemzetközi szinten  a törvényi keretek között lehetséges legradikálisabb nyomás gyakorlási folyamatokat fogja elindítani.”

Ja, hogy mit követelnek? Idézem.” feltétel nélküli alapjövedelmet”.Az igény 100-200.000 ezer ft,ez utóbbi a gyermekes anyáknak, mindez természetesen nettóban értendő.
Szintén komment nélkül: Kolompár Orbán korábbi roma vezető jelenleg a börtönbüntetését tölti, Farkas Flóriánt jelenleg vizsgálják, szintén pénzügyi szabálytalanságok miatt. Az Opre Roma jelenlegi vezetője, Kamarás István egyszer-2012-ben- menedékjogot kért Kanadában. Az alanyi jogon igényelt összeg Magyarország lakosságát alapulvéve akkora nagyságrend,hogy szerintem alaptörvénybe ütközik.

Kérezem: hol vannak a nagyon normális roma származású értelmiségek ilyenkor?? Saját véleményem. ezt az alanyi jogon járó jövedelmet a DK nagyon támogatta egy időben….kíváncsi vagyok támogatja-e a jelenlegi kezdeményezést?????? Ha igen, akkor minden egyértelmű.

Más: Orbán Viktor találkozott Obama amerikai elnökkel a nukleáris csúcson. Hihetetlen milyen kommentek jelnetk meg a különböző portálokon. Dörgölődik…minek vagyunk mi ott….változik az USA megítélése hazánk iránt…és a többi.
Nem kellene ezt úgy kezelni ami ténylegesen az???

Diplomáciai okból semmi értelme Obamával találkozni, ugyanis nincs mit megbeszélni,ill. lenne, de nem most.Az amerikai kormányzat és az elnök is a választások előtt fél évvel a „béna kacsa” állapotában van.

56 ország állam-és kormányfőjét hívták meg, azaz ennyi az atomerőművel rendelkező országok száma.

Senki nem említette, hogy kis hazánkat Atomok a békéért / Atoms for Peace Award / díjjal tüntették ki, a magas dúsítású uránkészletek teljes felszámolása érdekében megtett intézkedéseiért.

És….ezt csak én gondolom a Paks II egyéb kiszolgáló berendezései a németektől kezdve az amerikaiakat is érdekli. Ennyi, és nem több.

Jegenye saját szerkesztés.

Hozzászólások

comments