Miskolc kampányüzemmódban

Hát újra elkezdödőtt a felkészülés a kampányra. Ez a dolgok normális rendje, a jelenlegi vezetők azt magyarázzák mennyi minden jó dolgot csináltak, az ellenzék pedig felsorolja mennyi mindent nem. Mondom a dolgok normális menetében. Miskolc sajnos nem az. Most a legnagyobb csata azon megy ki támogatja a jelenlegi polgármestert, ki nem? A Velünk a Város koalicíó- már akkor is leírtam egy gittegylet-szépen amortálja önmagát, a helyi megélhetési politikusok közben már átléptek oda ahol várható valamilyen túlélési esély, és most mindenki zsarolási üzemmódra kapcsolt. Miután mindenki tudta, hogy Miskolcot sajnálatos módon Budapestről írányitják, a napokban megjelentek a pesti nagyonmegmondók is. Mszp, Dk, és Jakab nem tudom milyen alakulattal, és ezeken a rendezvényeken  ha összesen 100 fő  volt jelen, akkor sokat mondok. Ebből kettőtt volt szerencsém látni, hallani. A legnagyobb probléma, hogy mindenki azzal kampányol amire már régen megoldást kellett volna találni, most három és félév után megvilágosodott VV csapata. Badány óriási bejelentést tett, hogy megalakult a Városházán a Közlekedésszervező Osztály, és most aztán rendben lesz a miskolci közlekedés. Mi a baj ezzel? Az, hogy a képviselő úr most jön rá, hogy a megörökölt struktúra miatt rossz a közledés. Az új csapat megállapította, hogy Miskolc nagyon jó kor-és műszaki állapotban lévő busz-és villamos parkkal rendelkezik. Kérem, ha a hardver rendben van, akkor csak a szoftverrel lehet gond, jelen esetünkben a vállalat irányításával- ide értve az Igazgatóságot, Felügyelő Bizottságot, és a Holding mint a szinergiák nagy tudója- aztán az önkormányzati testületek, és most az új csapat. Tessék már összeszámolni, hogy ezek a nagyon jól fizetett emberek mi frászt csináltak az elmúlt három és félévben egyetlen használható ötletük nem volt, azon kivül, hogy nem ad pénzt a kormány. Most új megváltók vannak, de érdekes módon a régiek is maradtak.

A zsarolási üzemmód egyik szép példája, hogy kirugták a Mikom vezetőjét. Szerény véleményem szerint kinevezni sem kellett volna. Erre a DK kérlelhetetlen proletár harcossággak kijelenti: ” nem tűrik el, hogy propagandamédiát csináljanak a miskolciak tévéjéből, újságjából.” És még további dörgedelemes fenyegetőzés a polgármester ellen. Nos, Kedveskéim aki ezt a miskolci újságot olvasta az elmúlt időszakban, képet nyerhetett arról milyen volt az újságírás a Rákosi és korai Kádár időszakban. A most eltávolított vezető csasztuskái hatalamas csúsztatásokkal az említett időszaknak is díszére válnának. Na, menjünk tovább a következő gond, hogy koszos a város. Szó se róla ritkán volt ilyen mélyponton az ún. tisztaság mint napjainkban, de a legédesebb amikor a szakcég vezetője megmagyarázza, hogy bunkók a miskolciak és azért a probléma. Tény, nagyon sok tulok városlakó társunk van, de a Városgazda Kft-nek nem a városlakók nevelése a célja, hanem a város tisztántartása. Gondolom van szervezeti-és működési szabályzatuk, munkaköri leírásuk azt kellene végrehajtani napi rendszerességgel. Ha a város aranyifjúsága olyan, hogy már pénteken este telehányja a belvárost, akkor szombat és vasárnap hajnalban automatikusan takarítani kell. Ja, hogy nincs pénz? Számoljanak már utána mennyibe kerülnek a „sportállások” Miskolcon.

Aztán a nagyon környezetvédők-azaz a sötét zöldek- beleálltak majdnem kaszára, vasvillára stílusban az akkumulátorhulladék feldolgozó képviselőinek. Természetesen a politikai háttér vastagon tettenérhető volt, erre a vállakozó cég képviselői bejelentették, hogy a legmagasabbszintű környezetvédelni vizsgálatot kérik meg. Most csendesek a lövészárkok , és kíváncsi leszek mi történik, ha kedvező lesz a tanulmány eredménye, hányan fognak majd elnézést kérni? Ja, és az senkinek nem érte el az ingerküszöbét, hogy közben Sajóbábonyban némi foszgén kiszökött a levegőben. Ja, hogy mi az a foszgén, talán a világháborús harcigázok címszó alatt nézzenek utána. Hétvégére ennyi, de a fejelményekről folyamatosa írni fogok.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply