Napi innen-onnan

Korábban írtam a Magyar Orvos Kamaráról, amikor több alkalommal ostorozta a kormányt, hogy nem foglalkozik a különféle szakmai kamarákkal…és a többi. Aztán a kormány egyszer csak elfogadta a javaslatukat, és rögtön kitört a balhé, hogy Ők nem is úgy gondolták. Óriási bajban lenne az ország ha az orvosok is úgy végeznék a munkájukat, ahogy a bérjavaslata alapján a kamara dolgozott. Az elnöknek már akkor le kellett volna mondania. Most megint előjöttek a vakcina ügyben….ők nem tudják jó szívvel ajánlani, ezt vagy azt a vakcinát…és a többi. Teszik ezt akkor, amikor az ország frontvonalban dolgozó orvosai nyilatkoznak, hogy jelenleg csak a vakcina az, amely révén embereket menthetünk meg, és csillapíthatjuk a járványt. A DOLGOZÓ ORVOSOK nagy része így látja-én hiszek Nekik- de akkor mit javasol a kamarai gittegylet? Az Ő sejtelmes- vagy az asztal nem egyenes, vagy a leves görbe- hozzáállásuk kinek segít? Ez a fajta semmit mondó nyilatkozat hogyan fér össze az ő esküjükkel, ha történetesen miattuk fognak meghalni emberek? Sumákok is, mert persze tudják, hogy az Ő felelősségük nem bizonyítható. Nem egyszerűbb azt mondani, hogy jelen pillanatban ismereteink eddig terjednek, és ez az eszközállományunk, hogy mentsük az embereket. Nem pedig ez az aljas metalitás, hogy mi megmondtuk, mi szóltunk….

Más:  tele van a közvélemény főleg a balliberálisnak nevezett része, különféle hitelből történő vásárlással. Miért adnak ekkora összegeket a bankok egyeseknek, ez alatt főleg a Fideszhez köthetőket kell érteni. Javaslom, hogy előtanulmányként nézzék meg, hogy Gyurcsány hogy szerezte meg a MOTIM-t? Nem volt egy fillérje sem, de volt egy agilis anyósa, aki éppen a Hitelbank Felügyelő Bizottságában formázta a semmit. Nos, ez a bank adott Fletónak 700,0 millió ft-t a vásárlásra, mondván, hogy cég többet ér és a bevételből majd visszafizeti. Akkor is kérdeztem, ha többet ér akkor miért kell ennyiért eladni? A másik szépséghiba az volt, hogy éppen akkor hoztak egy jogszabályt, hogy a privatizációs vételárat nem lehet a cégből visszafizetni, mert ez rontja a cégek amúgyis gyenge forgóeszköz állományát. De nem Fletó az érdekes, hanem nekiálltak annak a Varga Juditnak ahol minden fedezet megvolt. Itt annyi történt,  hogy rendelkezésre álló saját ingatlanjaik eladása és az új vásárlása térben és időben nem esett egybe. Mit csinált a bank? Az ingatlan együttest bevonta fedezetként és áthidaló kölcsönt nyújtott. Ez azt jelenti, hogy amikor eladták a saját ingatlanjaikat, vagy egy részét azt a pénzt nem is látták mert az rögtön törlesztésként a banknak ment. Ezt úgy hívják, hogy árbevétel engedményezés, ami bevett napi gyakorlat a bankoknál. Vagy más, azt hiszem a Rogán új feleségénél kifogásolták, hogy 1,6 mrrd ft-ot kapott a banktól…és hogy, és miként…..stb. Itt is ugyanaz a helyzet, a földek maradnak fedezetként a banknál, és azok hozamából mehet a törlesztés, persze azért itt komoly egyéb saját erő is belép. Munkál bennem kisördög…. érdekes egyetlen felvetést nem hallottam, hogy Tüttő Katának,- ha valaki nem tudná a főváros polgármesterhelyettese-hogyan lett 14 fővárosi ingatlanja…. hogy a többit ne is említsem. Lezárva a témát, sajnos a lakosság pénzügyi ismerete szegényes, amin nagyon gyorsan javítani kellene, elsősorban az ő érdekükben. Higgyétek el ez nem nagyképűség.

Ma Orbán Viktor az eddigi gazdaság védelmi csomag mellé komoly gazdaság újra indító csomagot jelentett be. Komoly, precíz előadás volt, itt most csak annyit, hogy kíváncsian várom a túloldaliak szövegét miért nem jó a csomag, és mit kellene csinálni helyette? A pénzügyi csomagon túl is nagyon magvas gondolatok hangzottak el, ezekről, majd később, egy bővebb anyagot írok.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply