Elnök választás

Novemberben írtam arról , hogy milyen nagy problémát okoz, hogy több mint egy hónapja bizonytalanságban van az USA nem tudván, ki nyerte a választásokat. Már az első hírek után nyilvánvaló volt, hogy az elnök választási rendszer komoly problémákkal küzd, a szavazatszámlálástól kezdve az alkalmazott számítástechnikai eszközökig bezárólag. Közben mentek  a csatározások, az újra számlálások, ahol elkövették ugyanazokat a hibákat ami miatt kérték az újra számlálást. Nem mennék bele a részletekbe, csak az újabb fejleményt ismertetném, NewsMax tudósítása alapján.

Texas állam pert kezdeményez a Legfelsőbb Bíróság előtt, mert véleménye szerint Pennsylvania, Georgia, Michigan és Wisconsin az utolsó pillanatban alkotmányellenes változásokat jelentett be a választási törvényekkel kapcsolatosan. A perben azt kérik a Legfelsőbb Bíróságtól, nyilvánítsa ki, hogy a négy ” csatatér”-amerikai terminológiával-állam az Alkotmány megsértésével hajtotta végre a 2020-as választásokat. Trump és csapata is csatlakozott a kérelemhez, valamint Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississipi, Montana, Nebraska, Észak-Dakota, Oklahoma, Dél-Karolina, Dél-Dakota, Tenessee, Utah és Nyugat- Virginia. A bíróság elrendelte, az alperes államoknak, hogy december 10-én 15 óráig  válaszoljanak a Texas-i indítványra.

Közben a Delawar-i ügyészség Hunter Biden adóügyeit vizsgálja, főleg a tengerentúli üzleti, valamint egyéb kapcsolatait a Kínai Kommunista Párttal. Ennyit a hírekről. Saját véleményem szerint a Biden fiú még komoly fejfájást fog okozni az apjának, az ukrajnai- és most a kínai üzletek miatt. Egyébként az egész választást végig kísérte, az a gyanú, hogy kínaiak beavatkozhattak a Dominion System rendszereibe, akik a szavazatszámláló számítástechnikai eszközöket szállították.  Elég fontos nap lett így a mai, főleg ha hozzáveszem, hogy megkezdődött az EU csúcs is a költségvetés és a helyreállítási alap felhasználási feltételeiről.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply