Miskolci közgyűlés…..és a Nemzeti Alaptanterv.

Többen érdeklődtek, miért szünetel a zotmundhirek, sajnos néhány napig kisebb gondom volt a gépemmel, ami mára megoldódott. Ezzel együtt köszönöm az érdeklődést. Nos, a címre tekintve nincs semmi összefüggés a kettő között, legalábbis egyelőre. Nézzük a közgyűlést, amely néhány kérdésben döntött, fajsúlyos kérdések még nem merültek fel. Miért írok akkor róla? Mert úgy látom, hogy egyeseknél még nem ért véget a választási kampány. Nevezetesen a színház kapcsán a Velünk a város frakcióvezetője, azonnal a kormányt támadta. Tette ezt a későbbi Tv műsorban is, ahol felháborítónak tartotta, és kifejtette, hogy a kormány erőszakos módon belenyúl az önkormányzatok gazdálkodásába. Nos, én az Ő helyében a kormánnyal kötendő megállapodással foglalkoznék a színház érdekében és nem a kormányt támadnám. Ugyanis a kormánynak jelen esetben, bár mennyire is fáj, igaza van. És, ne gyertek, hogy elfogult Fideszes vagyok….. Csak emlékeztetőül a kormány 2010-2014 között három ütemben konszolidálta az önkormányzatokat. A konszolidált összeg: 1.368,9 milliárd forint volt, amit ha nem tesz meg a nagyon sok önkormányzat csődbe jutott volna, ennek következtében saját vagyonának nagy részét elveszíti. Ez az összeg a GDP 4,5%-nak felelt meg! Komoly mértékadó elemzések azt is alátámasztották, hogy hihetetlen helyi korrupció kísérte az eladósodási folyamatot. Na, az volt az igazi korrupció  nem a Tranceparency International által kreált percepciós mutató.  Még egy adatot erről, a sajnálatos listán Miskolc 36,1 milliárd Ft-al a harmadik helyen szerepelt. Ezzel a konszolidáció nem ért véget, mert kiderült, hogy az önkormányzati többségű vállalkozások is katasztrofális helyzetben voltak. Ha jól emlékszem ez Miskolc esetében újabb 20,0 milliárdot jelentet. Ezt a frakcióvezető úrnak tudnia kell, mert az ő pártja által támogatott városvezetés hozta össze ezt a szép teljesítményt. Ennek következtében 2013 óta önkormányzatok- megelőzendő a komoly problémákat-csak kormány engedéllyel vehetnek fel hitelt. Ennek volt következménye, a kórházak és egyéb nagyon fontos intézmények kivonása az önkormányzati gazdálkodás alól. Tehát a kormány a nemzeti vagyon védelme érdekében szigorított be, és nyilván ahol Ő adja a pénzt, ott szeretné látni annak megfelelő hasznosulását. Volt még egy érdekes döntés, a lovak nyugdíjazásáról, amelyeket terepjárók fognak felváltani. Ezzel csak az a gond, hogy a lovakkal olyan helyekre is bemehettek, ahová terepjárókkal talán nem, arról nem beszélve a kocsiban békésen rádiózva még az esetleges segélykiáltások sem észlelhetők. Úgy tudom, annak idején pont ezért vezették be ezt a szolgáltatást. Hááát…ennyit az első közgyűlésről, majd meglátjuk a többit.

A másik nagy ügy a NAT, de ha jól látom ennek is csak a történelem-irodalom része. Minden portál tele van Wass Alberttel, Nyírő Józseffel, és megint felmerül 1956 értelmezése, és a Horthy korszak. Semmi más. Senki nem foglalkozik természettudományos tárgyak összevonásával, más megközelítésű oktatásával……..nem, csak Nyírő és Wass. Aztán jön a következő kérdés milyen súllyal szerepelnek a tananyagban? Nos, szerény véleményem szerint a mindenkori oktatásnak az egész magyar irodalom, történelem átfogó keresztmetszetét kell adnia a diákoknak. És…ebbe sokan beletartoznak. Majd a diákok eldöntik kit kedvelnek ezen belül és miért, és későbbi olvasmányélményeiket-ha még fognak olvasni-ők fogják kialakítani. Az oktatásban jelentkező diktátum akkor is diktátum ha az liberális köntösben jelentkezik, már pedig a tiltakozók nagy része ehhez a körhöz kapcsolódik. Hozzá kell szoknunk, hogy kialakult a lumpen értelmiségi kategória, és Ők akarnak diktálni mindent, de erről majd máskor írok. Van még egy sajnálatos kísérő zöngéje a nemtelen támadásoknak, és ez Takaró Mihály személye. Senkiházi megélhetési politikusok elhordják mindennek, azt az embert aki még Lukács Györgyig visszavezethető letiltásuk ellenére feldolgozta a keresztény írókat, történelmi személyiségeket. Az érdeklődőknek nagyon tudom ajánlani ebben a témában készített CD sorozatát.

Végezetül az antiszemitázóknak üzenem, nézzenek utána ki volt Knut Hamsun, a norvégok egyetlen irodalmi Nobel díjasa? Az Éhség című könyvéért kapta a rangos kitüntetést és most tessenek leülni……..kőkemény náci volt. Imádta a náci vezetőket, verseket írt hozzájuk, és a többi. Mit csináltak erre a norvégok? Azt mondták, hogy válasszuk külön az emberi mentalitását, ami nem tartható, és tartsuk meg azt ami érték volt, és ennek következtében a mai napig oktatják. Nos, röviden mára ennyit.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply