Morfondírozok….megint a DVTK

Szeretett klubom ahol nagyon sok kedves sporttársam,edzőm volt annak idején ismét hallat magáról. Természetesen mindig is figyelemmel kísértem a klubban folyó munkát legyen az bármelyik sportág. Sajnos a legnépszerűbb ága éve óta sarlatánok kezén. A tulajdonos saját bevallása szerint nem ért a sporthoz, megvezették, és nincs bizalma a vezetőkkel szemben. Ezt Ő maga nyilatkozta néhány éve, tehát ez tény. Ha őszinte a nyilatkozata, akkor ilyen sértett állapot után kézenfekvő, hogy kiszáll a cégből. Nyilván nem ez történt hanem bevásárolta magát a kassai NB II- es csapatba is. Most akkor több kérdés vetődik fel? A tulajdonos korábban hazudott, mégsem vezették meg, bár Rudolf szerződése nálam az érthetetlen kategória, már eleve sérültként érkezett. Aztán tavaly jött szintén sérülten Tabakovics, aztán a most elküldött két kameruni, és hadd ne soroljam tovább. Egy biztos, hogy a tulajdonos megnyilatkozására szoktuk mondani: vagy az asztal nem egyenes, vagy a leves görbe. Erre szokták azt mondani, hogy ő kockáztatja a pénzét, az ő baja. Ez akkor igaz ha  egyedüli tulajdonos lenne, de nem az. Szóval senki sem tudja, mit akar, talán Ő sem, de ezt nem hiszem el. Szóval most jön Kassa, ahol szerintem megint gondok lehetnek,mert az egykor méltán híres csapat most miért másodosztályú? Ez a befektetés mennyiben fogja érinteni a DVTK további lehetőségeit? ” Szakmailag” biztosan kapunk valami magyarázatot.

Nézzük akkor a szakmát! Benczés Miklós nagyon felkészült sportigazgató az új igazolásról: ” leigazolása előtt nemcsak videoelemzések alapján térképeztük fel…Kérdés tőlem: ki készítette a videókat?   hanem egyéb információkat is begyűjtöttünk róla…..Na, most tessenek figyelni! a Hajdúk Splitben…Mirko Ivanovszki és Futács Márkó révén. Finnországban Árky Gábor aki nem személyesen hanem korábbi kapcsolatai révén utána tudtunk érdeklődni. Szerintem Diósgyőrbe érkezéséig senki sem  látta személyesen az új igazolást aki ” nagy erőssége” lesz a csapatnak. Ez akár igaz is lehet, de erre ne mondják nekem, hogy tudatos ” szakmai” munka folyik,mert az ilyen igazolás a szerencse kategóriája.

Aztán még egy szakmai döntés:  a Diósgyőr január harmadikán Cipruson kezdi a felkészülést a jövő évi szezonra. Igen, óriási szakmai döntés elvinni a csapatot meleg éghajlatra / 20-25 fok / majd visszahozni a január végi havas, mínuszos hőmérsékletre. Tehát az edzőtábor után akklimatizálódni kell a hazai környezethez, sőt bajnoki meccseket kell játszani. Most borítékolom a csapat tele lesz izomhúzodásos sérülésekkel. Hát ennyit a karácsony előtti morfondírozásról.

 

Hozzászólások

comments

Leave a Reply