Napi hordalékok…DK….holding stb.

Feléledt a DK, és ezzel egyenes arányban nő a hülyeség is. Túl vagyunk már Klárika európai nyugdíj, minimálbér hazugságain, csak mi kaptuk a bővítési biztos posztját, és egyre inkább úgy néz ki, hogy a Borkai ügy zsarolási szálai is a Dk politikai boszorkánykonyhájához vezetnek. A legújabb őrületük, hogy petíciót szerveznek, hogy a kormány azonnal vezesse be az EURO-t.  Ez az újabb fellángolás több sebből vérzik, ebből az egyik az Európai Unió működésről szóló 140.cikknek ( 1 ) bekezdése. Ez állapítja meg azon kritériumokat amelynek meg kell felelni. Mik ezek a kritériumok?

Gazdasági kritériumok:

Árstabilitás: az inflációs ráta legfeljebb 1,5% ponttal haladja meg a három legjobb eredményt nyújtó tagállam rátáját.

Rendezett-és fenntartható államháztartás: a költségvetési hiány legfeljebb a GDP 3,0%-t teheti ki.  Az államadósság nem haladhatja meg a GDP 60,0%-t.

Árfolyam stabilitás: a csatlakozni kívánt tagállamnak legalább 2 éven keresztül részt kell vennie az árfolyam-mechanizmusban/ ERM II / anélkül, hogy pénzneme erőteljesen eltérne az ERM II-ben alkalmazott középárfolyamtól,

Hosszú lejáratú kamatlábak: legfeljebb 2,0 % ponttal haladhatja meg az árstabilitás szempontjából 3 legjobb teljesítményt nyújtó tagállam kamatlábát.

Legyen a DK politikusainak házi feladat kiszámolni, melyik kritériumnak nem felelünk meg, aztán lehet tovább a petíciót szervezni.

Más: óriási véleménykülönbség mellett megalakult a Miskolc Holding Felügyelő Bizottsága, és Igazgatósága. Máris dúl a véleményháború,ki alkalmas, és ki nem, és miért? Egy tény az emberek nagy része nem szívesen ad bizalmat olyanoknak, akik a város korábbi adósságában jelentősen közreműködtek. Sajnálatos módon közülük sokan ismét itt vannak. Részemről csak egy kérdés merül fel, mit fejlődtek azóta  szakmailag, hogy még egyszer nem követik el ugyanazokat hibákat? Őszintén mondom, nem vagyok optimista, mert lassan két hónap eltelte után is még választási kampány megy. Két hónapja csak a taccsvonalon kívülről kiabálják be, hogy mennyi adóssága van a holdingnak, egy mértékadó könyvvizsgálói jelentés nincs. Amíg ez nem lesz addig minden szám a pénzügyekről csak mese. Van itt viszont egy komolyabb baj szerintem! Ha két hónap alatt nem lehet megmondani milyen a holding helyzete az a holding működését kérdőjelezi meg!!! Feltétlenül meg kell vizsgálni, hogy a holding alapítása óta valóban azt a szerepet tölti be amit akkor vártak tőle? Már meg is vannak az átvilágítás feladatai. A holding 2007 január 1-től működik és meg kellene vizsgálni, hogy a kitűzött célok közül mi valósult meg? Mi volt az elképzelés? A városfejlesztés, gazdaság fejlesztés és vállalatfejlesztés lett megfogalmazva, mint a holding irányítás előnyei. Kézen fekvő, hogy megvizsgáljuk melyek voltak azok a nagy fejlesztések, amit a tagvállatok, a holding nélkül nem tudtak volna megvalósítani? Mennyiben érvényesült az egységes pénzügyi stratégia a holdinghoz tartozó tagvállalatoknál… nem hiszem, hogy siker lenne, ha két hónap után még mindig nem látjuk a holding pénzügyi helyzetét. Egyáltalán hogyan alakultak  a működési költségek az önkormányzat és a vállaltok közé ékelt mesterséges szervezettel, magyarán lássuk már tisztán hogy MIBE KERÜL NEKÜNK A HOLDING? Ugyanis a tagvállaltok nagy része lakossági szolgáltatást nyújt a és ha a város nem fedezi saját bevételeiből ezeket a többlet költségeket, akkor jönnek a bérleti- parkolási- távfűtési díjemelések. Hölgyeim és Uraim ennyit ezen a csendes szombati délelőttön.

A klíma után érdeklődőknek hamarosan jön a Klímahisztéria második része.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply