Választás után, avagy elkezdődött.

Ja, hogy mi kezdődött el? A még helyét el sem foglaló KariGeri- megszólalása után nem tudom komolyan venni, igaz addig sem-már Wass Albertnél tart. Wass Albert szerinte náci-nem tudom olvasott-e valamit tőle-de ezzel együtt náci. Kérdezem: akkor én aki elolvastam az életművét én is náci vagyok, több ezer, vagy millió honfitársammal együtt? Kit képvisel ezzel a kijelentéssel Karácsony Gergely? Azokat akiket egyszer már a közvélemény elzavart a francba a rossz emlékű SzDSZ-t. Azt a nyomorult Kunczét aki megtagadta a költőfejedelem hazatérését, megtagadta tőle, hogy hőn szeretett hazája földjében nyugodjon? Igen, várható volt, hogy előbb-utóbb előjönnek a pincebogarak,de nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan. Nos, mit tudok ajánlani a közel sem felkészült Karácsony Gergely ” fő polgármester úrnak”? Azt amit egyik nagyon jó ismerősömnek írtam…üssön fel egy irodalomtörténettel fogalakozó művet Knut Hamsun címszónál. Aki nem tudná Ő a norvégok Nobel díjas írója , ezt az Éhség című írásáért kapta, állítólag nagy sikerű filmet is csináltak belőle.  Ja, és miért Őt? mert Knut Hamsun a legnagyobb nácik egyike volt. Nem ráaggatva ezt a jelzőt- amint Karácsony teszi-hanem saját maga által bevallottan. Imádta a náci vezetőket, verseket írt hozzájuk. Mit csinált erre a norvég kormány, a norvég irodalomtörténészek társasága? Egyértelműen nyilatkoztak, hogy emberi magatartása nem vállalható,de alkotásához nem fér kétség, és ezt a norvég közvélemény elfogadta.

Ha követjük a nagy tudású Karácsony nevű irodalomtörténész gondolatmenetét akkor Ady marxista költő A proletár gyerek, és néhány idevágó verse miatt…..vagy József Attila irredenta a Trianon verse miatt? És sorolhatnám tovább…..és tudjátok mi az érdekes, hogy Karácsony egyetemi oktató is volt..vajon milyen szellemben oktathatott? Egy- valakivel közösen írt tanulmányát láttam- ahol Jobbik szélsőjobb, veszélyes tevékenységéről értekezik. Ez miért érdekes? mert a Jobbik manapság a Karácsonyt támogató nagyon demokratikus összefogásban már szalonképes. A volt SZDSZ nagy támogatói a Lukács bébiként ismert filozófusok is elismerték, pont azok akik kritika nélkül elfogadták Lukács György filozófus- másodállásban vöröskatonákat tizedelő terrorista-besorolását a magyar írótársadalomban. Lukács Györgynek megítélése egyes körök szerint plasztikusabb lett,de az általa náciknak nevezett írók, filozófusok nem.

Ajánlom, felejtsük el a kettős mércét-tudom, nem fogjuk,de legalább megpróbáltam- és gondoljuk végig a norvégok mentalitását, talán kevesebb lesz a gyűlölködés.

 

Hozzászólások

comments

Leave a Reply