Csakúgy morfondírozok

Érdekes a balliberális média-ilyen amikor udvarias vagyok-néhány éve még telekürtölte a világot, hogy Orbán Viktor elszigetelődött, senki sem tárgyal vele, és a többi. Aztán támadták azért, mert annyit utazik, és milyen forrásból, ami önmagában baromság volt…ugyan milyen forrásból utaztak a mindenkori miniszterelnökök? Viszont ugyanezek a balliberálisok nem nagyon írtak arról, hogy az európai politikusok utolsó nagy bölénye Kohl kancellár milyen kapcsolatot ápolt vele. Ugyancsak az olasz politikát nagyon meghatározó Berlusconi nemcsak a két ország kapcsolatát érintő dolgokról tárgyal vele,de felkéri, hogy az Európai Néppártban erősítse meg jelenlétét. Másik dolog, hogy kiálltunk a törökök mellett, nem támogattuk a EU újabb baromságát…..és tessenek végiggondolni mi egyedül! Ugyanis azokat a törököket támadtuk volna ezzel akiknek Merkel térdenállva könyörgött, hogy állítsa meg a migráns hullámot. Ez kb. olyan volt megint, mint amikor az olajra, földgázra rendkívül kiéhezett Európa megszavazta a szankciókat a világ második legnagyobb termelője, Irán ellen.

Más, szintén Orbán Viktor….aki fenyegeti az országot, mondván ha nem a Fideszre szavaznak nincs pénzügyi támogatás. Ez a legnagyobb baromság amit kitaláltak. Az ellenzék sok helyen-főleg Miskolcon-elfelejti, hogy a gazdasági folyamatok nem állnak meg a választásoknál. Az ellenzék abból indul ki, hogy majd ők más dolgokra használják a pénzt. Ilyen a világon sehol sincs. A korábban elindított projekteket be kell fejezni a megszavazott pénzeket erre kapták az önkormányzatok. Erről sehol sem szólnak, sőt becslések sincsenek arra vonatkozóan, hogy mennyi pénz marad nekik az elképzelt lufikra. Például a miskolci nagyon függetlenek milyen forrásból építenék meg a 100 bérlakást a fiataloknak, és milyen feltételekkel adnák oda nekik, erről halvány szó nincs. Mint ahogy Miskolcon arról sem nyilatkoznak, hogy mi lesz a vár további rekonstrukciójával, és a tapolcai strand fejlesztésével. A miskolci nagyon függetlenek legédesebb programpontja, hogy megkérdeznék a lakosságot, milyen várat szeretnének? Azt elfelejtik, hogy a REKONSTRUKCIÓ az nem kívánsághangverseny, hanem a korábbi állapot helyreállítása. Nos, a Miniszterelnök „fenyegetése” a lázálmok lecsillapítására szolgál, és ez nyilván érinteni fogja az elképzelt fejlesztéseket is, hiszen megint más egy Tarlóssal a jövőről tárgyalni, aki már többszörösen bizonyított, és megint más az ismeretlen Karácsony Gergellyel.

A végén nem maradhat ki szívem csücske a nagyon felkészült, és nagyon európai Dobrev Klárika sem. Ő már végig hazudta kis hazánkat az európai nyugdíj, és minimálbérrel amiről kiderült, hogy szó sincs róla. Most jön a nagy ötlettel, hogy az önkormányzatok közvetlenül kaphassanak pénzt az Uniótól. Az nem zavarja a nagyon felkészületlen hölgyet, hogy évek óta létezik az Unióban a Life környezetvédelmi program, az innovációt támogató Horizont, vagy a vállalkozásokat segítő Cosme program. A kohéziós alapok, és a felzárkóztatási alapok változatlanul kormányszinten maradnak.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply