Európa tényleg meghülyült?

Megtörtént az európai parlamenti választás, az eredmények ismertek, ez eddig szóra sem érdemes. Ami viszont igen az utána következő egyeztetési hullám, jött a teljesen jellegtelen Manfred Weber, akiről később kiderült ráadásul buta is. Aztán Timmermans rázta a rongyot, az is rendben van.
Ami viszont nincs rendben, hogy Weber bukása után ismeretlen pártalkuk révén Timmermasot jelölte volta elnöknek a néppárt is Macron, és Merkel nyomására.
Tetszenek érteni???? A Néppárt nyeri a választásokat, és az ellenfél jelöltjét akarja maga főlé főnöknek. Kutya legyek és ugassak, ha ez a gondolatmenet érthető…kinek az érdeke ez a baromság???? ki találta ki???? Ez olyan, hogy én vagyok a bajnok,de a másodiknak adom oda a bajnoki érmet, lemondva mindazon dolgokról, jogokról ami az általam nyert címhez kapcsolódik. Akkor minek indultam a válsztásokon, ha mindegy, hogy ki a főnök???
Ez az egyik oldal….a másik a SÚLYOSABBIK, hogy ez a Néppártra illetve azt alkotó pártokra szavazók teljes ELÁRULÁSA. És…akkor csodálkozunk azon, hogy az Unió legitimációs válsággal küzd???
Ha ezeket végiggondoljuk, akkor világossá válik, hogy az Európai Unió és annak intézményei teljes, és alapos reformra várnak!!! Ez a sárban dagonyázás nemhogy nem segíti elő az Európai Unió előtt álló kihívásoknak való megfelelést, egyenesen hátráltatja azt.
Erre nem az történik, hogy Európa- lassan mondhatjuk elárulói-levonnák a konzekvenciákat, nem!!! a súlyát vesztett Merkel, és a légies, azaz teljesen súlytalan Macron, újabb koalicíót akar kovácsolni, Tusk pedig kétoldalú tárgyalásokat folytatna mindenkivel.
Mit lehet erre mondani???? Édesanyám én nem ilyen lovat akartam.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply