A Hableány tragédiája az én olvasatomban.

A Hableány tragédiájáról sokan beszéltek , olyanok is akiknek talán nem kellett volna. Gyomorforgató volt, a ballib média lázas igyekezete, hogyan, és miképpen lehet belekötni a mentést végzőkbe, akik ténylegesen az  életüket kockáztatták. Ment az okoskodás világba, ebből a Rónai Egon is kivette részét…..miért nem szálltak fel a helikopterek??? Elég lett volna elolvasnia a szakember pontos, tényszerű nyilatkozatát, és bölcs maradhatott volna. Egyszóval, szánalmas volt és később sehol a tiszteletadás az áldozatoknak.

Én helyettük is megteszem,és kit idézhetek ilyenkor??? Azt az 1600-as években élt gondolkodót- John Donne- aki a legkristálytisztábban megfogalmazta a halál mibenlétét.

” Senki sem különálló sziget, minden ember a kontinens  egy része, a szárazföld egy darabja. Ha egy göröngyöt mos el a tenger Európa lesz kevesebb, éppúgy mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát, vagy a te birtokodat, minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel. Ezért hát soha ne kérdezd kiér szól a harang: érted szól.”

Nyugodjanak Békében.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply