Még mindig a választás

A legutóbbi írásomban megemlítettem, hogy több mint 500.000 ember szavazott olyan pártra ahol nyilvánvalóan hazugságra épült az egész kampány. Azóta megjelentek a nagy megmagyarázók, pl. nemleszgáráremelés Ildikó,aki nemzeti tragédiát vetít elő,hogy eltűnik a baloldal. Ennek érdekében írt egy egy csomó sületlenséget, amit tegnap az ATV- is megerősített. A politikai zuhanyhíradó már az újabb összeborulásról szivárogtat, bár Ildikó néni elismerte, hogy összességében egy centivel sem mentek előre, de egységben az erő. Istenem, hányszor hallottuk ezeket az elcsépelt szövegeket. Mindegy milyen alakulat jön létre az ún. baloldalon, mert az alapvető problémákat még ma sem érzékelik. Az alapvető gond az, hogy önállóság, saját koncepció, elképzelés nincs, minden baloldali, liberális, és egyéb alakulat csak Orbán ellenében képes meghatározni önmagát!!!! Tehát nincs saját arculat, nincs önálló program, lázálmok vannak-Európai Egyesült Államok-ami már a választás másnapján, az európai eredmények ismeretében köddé vált. Ez a párt aki ennyire mellélő, ennyire nem ismeri fel az európai tendenciákat, mit tud hozzátenni az európai fejlődéshez???? Hol vannak a szakemberek??? Sehol jön az egyszerű válasz, és ez nem újdonság fellelhető az öszödi beszédben, és nem a reggel…és mindig hazudtunk címszó alatt.

Idézem:  „Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben, Kornaitól Bokrosig, Békesitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végig beszéltük, végig szenvedtük, végig üvöltöztük. És azt is meg kell mondjam Nektek, hogy nagyon sok ötlettel találkozom. Hű, a hétszázát neki! ÉS KIDERÜL, HOGY MÉG A LEGNAGYOBBAK IS, A LEGTÖBBRE TARTOTTAK IS SZÁZMILLIÁRDOS NAGYSÁGRENDŰ TÉVEDÉSEKBEN VANNAK.” / Kiemelés, tőlem./ Majd ugyanő máshol: ” Általában sok jó ötlet van egészen addig, amíg nem kell számolni. Amikor számolni kell akkor elfogy a tudomány.” Mondta a prímszámok mestere.

 

Nos, ezek a dolgok azóta csak rosszabbodtak. Annyira elfogyott az ún, káderállomány, hogy nem tudnának kiállítani egy kormányt…..ja, hozzá nem értőkből menne. További kérdés: hol vannak a korábbi nagyon megmondó, gőgös „szakpolitikusok” a nem tudom milyen tanácsok, kerekasztalok??? Sehol szép lassan kimúltak….és maradtak akik maradtak.

Aztán jön az új szellő a Momentum személyében……kik ők, milyen társadalmi hátterük van??? Kicsit megkaparjuk őket, mindenhol kiderül a pártállami nagyapa, vagy szülő, vagy  a korábbi SZDSZ-hez való kötödés. Tessenek visszagondolni mi, ki volt az SZDSZ???? A legmarkánsabb antikommunista párt a Kerek Asztal tárgyalások idején……Tölgyessy ha meghallotta, hogy kommunista már habzott a szája. Vissza kell nézni a korabeli felvételeket. Aztán mi történt???? Szépen beültek Horn Papa ölébe, és közösen tönkre vágták az országot, majd eltűntek. És, most megjelentek újra…..felkészületlenek, gazdasági, politikai elképzelés nélküliek, erősen anarchista vonásokkal. A korábbi Szadesz egyértelműen átvágta a választó polgárokat……és siralmas, hogy ezekre sokan szavaztak. Bangónét idézve: hol vannak a patkányok….kibővítem: a tehetségtelen, alapvető műveltség nélküli emberek???? Melyik pártnak van olyan alelnöke aki a Parlamentben, ahol Magyarország sorsdöntő kérdéseit vitatták komoly, nagy tudású, felkészült emberek, egyszerűen alpári módon bemutat a miniszterelnöknek??? Az, hogy Ő bunkó, rendben van,de a pártja ezt szó nélkül hagyja! sorolhatnám vég nélkül, de ennyi elég.

A végeredmény: megint meglesz Magyarország saját emberei által alkotott ellenzéke, mit ellenzéke…..ellensége az Európai Parlamentben.

Gratulálok az oda szavazóknak!!

Hozzászólások

comments

Leave a Reply