Választás avagy a hazugság diadala

     Megtörtént a nagyon várt választás amelynek óriási tétje volt, főleg az Európai Uniót érintő kérdésekben. Ezzel együtt a hazai pálya  sem a papírformát hozta:  a Fidesz a várakozásoknak megfelelően szerepelt, a földindulás az ellenzéki oldalon történt, nevezetesen a DK előretörésével. Összességében az ellenzék  meg sem tudta közelíteni a Fideszt, tehát a kormányzó párt folytatni tudja eddigi politikáját. Az ellenzéki oldal átrendeződése vet fel komoly problémákat….a DK egy hazugság kampánnyal az élre tört. Az ,hogy Európai Egyesült Államok egy lázálom, ezt már a kampány alatt is tudtuk. Azóta nyilvánosságra hozták az európai eredményeket, még csak esély sincs a lázálom megvalósítására. Ezt persze ők is tudták, de a  realitás sohasem zavarta a DK-t.  A legnagyobb hazugság az európai minimálbér, az európai minimál nyugdíj és az európai családi pótlék, ugyanis ilyen egyszerűen nem létezik. Az Unió 28 országából 21-ben van minimálbér 260-Eurotól 1998-ig terjedő mértékben. A minimálbér a lét minimumhoz hasonlóan komoly közgazdasági számítások alapján történik minden országban. Szóval Fletó akármennyire is keresi a szakdogáját ennyit tudnia kell, és tudja is de lételeme a hazugság. További kérdés, ha létezne is ilyen kategória hogyan tudná bevezetni amikor nincs kormányzati pozícióban????  Remélhetőleg sohasem lesz.

Nos, ezek ők, ilyenek voltak mindig, nem tudnak kibújni a bőrükből. Ami miatt írom ezt a cikket, hogy 550.000 honfitársunk elhitte ezt a nyilvánvaló hazugságot. Elfelejtették továbbá a szemkilövetéseket, az ország csődbevitelét, az embereket megnyomorító gigahiteleket. De ezzel nincs vége: vegyük ide nyugodtan a Momentumot is. Emlékeztetni szeretnék, hogy a párt feltűnése az olimpia meghiúsításával kezdődött. Ez közös a két pártban, hogy nem a valós gazdasági problémákra ad megoldást, ha úgy tetszik programot, hanem „divatos” témákat kiragadva tartják fent önmagukat. Az olimpiával kapcsolatos írásom pont itt található az archívumban, talán érdekes újólag elővenni bizonyítandó a hazugságukat. Ez egyébként rávilágít a Fidesz kampány hiányosságaira, bár az igaz, hogy az európai eredmények nagyon kihatnak az országra is, és ez most sokkal fontosabb volt, mint a belföldi hazugsággyárak elleni harc. Ezt viszont az önkormányzati választásokon nem szabad elfelejteni!!!!

Összességében a választásnak nagyon sok tanulsága van, és felerősített korábbi problémákat is. Valószínűleg még visszatérek ezekre, először az európai történésekre, és utána egy régen kialakult véleményemet hoznám elő, nevezetesen: vajon mindenkinek meg kell adni a választójogot????? Ez  a teljes választójog szerintem áldemokratikus, gondoljunk vissza az antik görögökre……na, erről majd később.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply