Kampány és kérdések

A napokban bejelentette a Polgármester úr, hogy a nyugdíjasok erre az évre megkapják a korábban megszavazott Salkaházi támogatást. A Polgármester úr beszélt a nyugdíjasok iránti tiszteletről, amit Ő megadott hiszen elegánsan, öltönyben jelent meg a sajtótájékoztatón, ellentétben a körülöte lévő Képviselő urakkal akik ” elegáns”öltözetükkel bármelyik homless versenyt megnyertek volna. Kinyúlt szakadt pulóverekben, jól kitaposott edzőcipőkben, szóval a népkerti hajléktalanokkal bármikor „pariba” lennének. Egyáltalán önkormányzati képviselők megjelenésére, főleg amikor a Városházán megjelennek kellene lennni valami előírásnak, bár megjelenésük azt hiszem hűen tükrözi a város állapotát. Látjuk az igénytelenséget, a „magasfokú” szakmai hozzá nem értést, lásd  Tapolca felújítása, a valamikori őspark jelenlegi állapotát. Lassan már a mókusok is a költözés gondolatával foglalkoznak. Aztán jött a nagy horderejű bejelentés a Bedegvölgybe tölgyfa csemetéket tekepítenek és 50.000-es tölgyerdő lesz…..ja, hogy mikor? 50 év múlva. Óriási perspektíva, ki a franc fogja azt ellenőrizni miután ez uniós pénz, talán már Unió sem lesz addig. tehát ez a bejelentés nem tudott izgalomba hozni,de az unokáimat elnézve őket sem érdekli túlzottan. Viszont nagyon érdekelne a korábban meghirdetett 10.000 fa program jelenlegi állása: mennyi fogant meg belőlük, most milyen állapotban vannak, és egyáltalán ki felügyeli őket? Aztán az is érdekelne, hogy a megmaradt  facsemeték pótolják-e az idén kivágott fák mennyiségét amivel tele volt a város majdnem minden parkja. Aztán jött a hír, hogy turisztikában milyen jól állunk és valami díjat is kaptunk. Tessék már megmondani mire, milyen eredményre? Tapolca és a Vár döglődik, sőt az utóbbi bezárva, akkor hol dübörgött a turizmus Miskolcon? Lehet, hogy a tervasztalon.

Aztán hosszú vajúdás után elkészült a MKV – nem tudni hányadik- új menetrendje, természetesen mindez a polgárok és minden egyéb más érdekében. A tapasztalatok,   a jövő héttől mérhetőek, de már vannak negatív felhangok. Ezekre azért is érdemes odafigyelni, mert ezek a vélemények nem párt specifikusak hiába is állítja a jelenlegi gittegylet. Ugyanis  ha nem jön a busz, villamos, az ugyanúgy nem jön a gittegyletre szavazóknak, és az ellenzéknek. Legfeljebb az egyik letudja a szokásos mantrával” nemadakormánypénzt”a másik pedig szidja a vezetést. De!!! Nem is ez az érdekes a dologban, hanem a végkimenet. Két eset lehetséges: jó lesz a menetrend, amit a mostani emberek csináltak a Városházán, akkor a kérdés úgy vetődik fel, mi a frászt csináltak az eddigi vezetők, az Őket írányító, ellenőrző igazagatósági, felügyelő bizottsági tagok? Következésképpen elkellene zavarni az összeset az eddigi pozicíójából. Nem jó a menetrend akkor is menjenek a fenébe, de az újakkal együtt, és valóban egy külső hozzáértő céget megbizni, hogy mi a teendő? Ja, és van egy harmadik megoldás: az új buszokkal együtt újra megnézni a szemétkosárba dobott régi menetrendet- ami főleg a dieselekre épült- amiről esteleg mégis kiderülhet, hogy finanszírozható, és túlzott költségnövekedésről szóló információ csak politikai támadás volt a VV részéről.

Aztán van még két aranyos történés városunkban! Nevezetesen a mit kellene csinálni Miskolcon? Ezt ugyan a választáskor erős melldöngető szólamokkal hirdette a VV, hogy komoly programjuk van, tudják mit kell csinálni, és mint a lábaival kapáló, tűzet okádó bika rontottak a startvonalra…. aztán mi lett? A lábdobogás lassan elhalkult, a tűznek már nyoma sincs, de még a parázsnak sem, és kitalálták, hogy kérdezzük meg a polgárokat mit szeretnének? Na, Kedveskéim ezzel kellett volna kzdeni! Kb. két éve kínlódik Alpolgármester asszony az általa menedzselt csapattal, hogy mit is kellene csinálni Miskolcon? Egyiken rész vettem, inkább tűnt az egész politikai önazonosság keresésnek, mint sem komoly szakmai vitának. A DK most kezdte el ugyanezen kampányát, Hegedűs Andika letipeg a Parlamentből és meghallgatja a miskolciakat a problémákról, elképzelésekről. Tetszenek tudni, Ő aki nem tudom hány évig itt élt Miskolcon, hiszen csak néhány hónapja országgyűlési képviselő. Ez egy kicsit olyan, mint a régi viccben: én beszélni kicsi magyar mert kimentem, és most jöttem vissza. Mikor tetszet kimenni? 1956 októberében. És, mikor jött vissza? 1956 decemberében. Szóval ez a nyílt beismerése annak, hogy semmilyen komoly elképzelése nem volt a jelenleg már osztódás stádiumában lévő kittegyletnek, és most megint készülnek. Egyelőre az 50.000 tölgyfa csemetével.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply