Napi innen-onnan

Érdekes lesz ez az amerikai adminisztráció. A napokban egyeztet az orosz-amerikai külügyminiszter egy későbbi elnöki találkozóról.  Az amerikaiak véleménye többek között, hogy nem gördítenek akadályt az Északi Áramlat megvalósítása ellen, bár ez sérti az érdekeiket. Nehogy a cseppfolyós gázra tessék gondolni….nem, hanem, hogy Lengyelországot, és Ukrajnát kikerüli. Mi következik ebből, a két országnak elég komoly összeg kiesik a zsebéből a tranzitdíjak miatt, a másik-és szerintem ez a legfontosabb- ez a két ország esetleges amerikai nyomásra nem akadályozhatja meg a szállítások szerződésszerinti teljesítését. Arról nem beszélt a szóvivő, hogy ehhez Németországnak is komoly hozzáfűzni valója van, és egyébként is a vezeték már kb. 98,0 %-ban készen van. De, ezt úgy tüntetik fel, mint baráti gesztust az oroszok felé. Viszont erről jut eszembe a szankciók ügye, mert ezt a vezetéket is érintette volna. Szóval a Biden elnök visszaakar térni a párizsi, és a kyotói klímaegyezményhez. Dörgedelmes hangon figyelmezteti Kínát, Indiát és sok más országot ipari technológiájuk korszerűsítésére. Csak éppen ezen technológiák nagy része a szankciók miatt nem hozzáférhető. Noooormális? kérdezi a humorista. Aztán szóba került az előkészítő tárgyalásokon, hogy az orosz hadsereg mit keres Ukrajna határain? Kérem szépen az oroszok a saját határukon belül úgy mozgatják a saját hadseregüket, ahogy akarják. Ez tetszik vagy nem, belügy. Ők ezzel szemben azt mondják ez fenyegetés. Kérdezem nagy Tisztelettel az USA mi a fa..t keres a lengyel-orosz határon? Az nem fenyegető? Nem, az NATO gyakorlat. Ez ugyanolyan, mint a politikusok támogatása….nálunk korrupció, náluk lobbitevékenység, még akkor is, ha ezért nagyköveti állásokat lehet kapni. Szóval az előzmények ismeretében érdekes lesz a Biden-Putyin találkozó.

Más: terjed a hír a neten, hogy a biztosítók nem kötnek szerződést az beoltott emberekkel. Még ennyi ostoba embert nem láttam. Na, nézzük. A biztosítónak mi az érdeke, hogy minél tovább fizessen a delikvens, mert így jó esetben szinte kifizeti a térítendő összeget. Ha korán meghal, pl. járvány alatt a biztosítónak azonnal fizetnie kell, tehát a biztosító abban érdekelt, hogy az oltás révén minél tovább éljen a biztosított.

Más: ez már az orbitális hülyeségek kategóriájából. Lesz fekete Boleyn Anna. Komolyan! Nos, ha valaki nem tudná a szerencsétlen sorsú Boleyn Anna VIII. Henrik második felesége volt, mint ilyen nyilván fehér. Nos, VIII. Henrik 1547-ben meghalt akkoriban ugye a fekete Afrikáról nem sok tudomása volt az egyszerű európai embernek, mivel Vasco da Gama 1497-ben kerülte meg Afrikát, és 1498-ban ért Indiába. Az őt követő felfedezők, utazók még hosszú ideig csak a partmelléket ismerték a kontinens belső része totál ismeretlen volt. Kérdezem én: mi köze a kettőnek egymáshoz? Ha valaki most megmagyarázza valami nyakatekert ostoba módon, hogy ennek köze van a rabszolgasághoz, kutya leszek és ugatni fogok.

Más: összeállni látszik a…na, jó nevezzük koalicíónak. A miniszterelnök jelöltek boldogan nyilatkoznak, és már megy a háttérszerveződés. A nyilatkozatok alapján jutott eszembe, elő kellene írni a jelöltek mindenre kiterjedő orvosi vizsgálatát. Komolyan mondom! Az egy dolog ma Magyarországon, hogy bárki lehet képviselő-kivéve büntetett előélet-semmilyen előírás, képzés, minimum vizsga nincs. Ez nem helyes, de sajnos így van. Amit viszont most a felfűtött állapotban lévő jelöltek nyilatkoznak, az alapos gyanúra ad okot. Jakab viselkedése- bár nem vagyok orvos- személyiségzavarokról árulkodik. Az hódmezővásárhelyi polgármester ugyanez. Mindez annak ellenére, hogy a kampány még csak most kezdődik.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply