Napi dörmögés: Eu, oltás, közlekedés.

Újsághír: az Európai Bizottság túl kockázatosnak tartja a mesterséges intelligenciát. Az elmúlt időszak intézkedései láttán szerintem Nekik egy egyszerű orosz golyós számológép is nagy konkurencia lenne.

Más: óriási várakozás van a teraszok megnyitásának várható időpontja miatt. Kedveskéim nem várakozni kell, hanem elmenni és kérni a vakcinát. Ha ez így történt volna, akkor már régen a teraszon ülhetnénk, enyhülnének a vendéglátósok terhei. És sok minden más is könnyebbé válna. JFK mondta: Ne azt kérdezd, hogy mit tud érted tenni a hazád, hanem azt hogy te mit tudsz tenni a hazádért. Lefordítva a még mindig kétkedő, okoskodó „szakembereknek” ez azt is jelenti, te mit tudsz tenni az embertársaidért? A kormánynak is nagyon elkellene gondolkodnia, hogy meddig mehetünk el az ún. demokráciában? És…egy nagy részt alulképzett kisebbség, ráadásul zavaros politikai gondolatokkal meddig veszélyeztetheti a társadalom többi tagját? Jó, nem lehet kötelezővé tenni az oltást, mert nagy a demokrácia- ami könnyen átcsaphat anarchiába-ezzel azt érjük el, hogy tovább tart a járvány, és nem enyhül a nyomás a társadalmon. Van egy más megoldási lehetőség: megkaptuk az oltási bizonyítványt, és jött a nagy kérdés, ez mire lehet jó? Egyszerű a válasz, oltási bizonyítvány nélkül változatlanul csak korlátozottan mozoghatnának a nagyon szakemberek.

Megint más: Miskolcon áll a balhé, az új menetrend miatt, megy a sírás, hogy a patás Orbán kivérezteti a baloldali önkormányzatokat. Budapesten ugyanez a helyzet a BVK szintén a csőd szélén áll. Van egy sanda gyanúm, hogy ez a pesti szivárvánnyal egy tudatos politikai hisztériakeltés a kormány ellen. Miért mondom? Mert nem hiszem el, hogy egy közel 39,0 mrd-os költségvetésben nem lehet 1,0 mrd-ot átcsoportosítani, főleg úgyhogy a járvány másféléve velünk van, tehát várható volt milyen negatív hatássokkal jár. Tovább megyek: Simon Gábor a Velünk a város frakcióvezetője milyen elektromos busztenderről beszél, ha az alsógatyánk is látszik? Ha ingyen ideadnák, a jelenlegi helyzetben nem tudnánk üzemeltetni. Most két kérdés vetődik fel: az egyik ennyire hülyének nézik a miskolciakat- ezt kikérem magamnak- vagy ők ennyire hülyék. Ez utóbbi esetben egyszerű a megoldás….le kell mondani. Egyébként régen izgatja a fantáziámat, mit jelent napjainkban az önkormányzatiság és a pártok együttműködése…erről talán később kikerekedhet egy vitaindító cikk.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply