Napi hordalékok…mára

Szűkebb hazánkban változatlanul megy a dagonyázás az MVK Zrt körül, a mai újságcikkek se nyugtattak meg senkit szerintem. Ami biztosan látszik, hogy egyre nyilvánvalóbb a holding tehetetlensége, de erről már többször írtam. Nem mennek jobban a dolgok az Unióban sem, ahonnan balliberálisaink a megoldásokat várják. A korábban megszavazott uniós hitel felvételről hallani sem lehet, jól saccoltam ,hogy kb. egy félév kell amíg felvehető lesz. Azt azonban nem tudom, hogy nagyon rászorult déli országok ezt hogyan tudják átvészelni? Főleg Olaszországra gondolok, ahol az adósság mértéke meghaladja a GDP 150%-t. Ráadásul megbukott a kormány , ami náluk nem újdonság, mert a II. világháború óta 66 kormánya volt Olaszországnak, de ez most annyiban más, hogy ez a krízis európai válságot is okozhat. Nem sokkal rózsásabb a helyzet a többi déli államnál sem. Nyilván a megoldás a villámgyors átoltás lenne, de az Unió sok nagyképű, hozzá nem értő jogállamiság LMB… ki tudja még milyen szakértői a közös vakcina beszerzést is jól elbaltázták. Hogy lehet, hogy a Modena 80,0 millió vakcina helyett, csak 31,0 milliót tud leszállítani? Esküszöm, ha bármelyik tapasztalt borsodi kereskedőre bízták volna lenne vakcina. És, ez nem vicc, mert ez egy egyszerű kereskedelmi ügylet amit milliószor kötöttünk életünk során. Ráadásul komoly előleg kifizetése mellett…. és most fut  a pénze után. A megoldás, most figyeljetek……megtiltja a Modenának, az Eu-n kívüli exportot. Csakúgy diktatórikusan egy magáncégnek? Hol vannak a sokat emlegetett jogállamisági feltételek? Aztán mindemellett  cseszegetik az önálló beszerzésre ráálló országokat. Ha valakinek még nem világos, most láthatja, hogy az Unió jelenlegi formájában, felállásában alkalmatlan a feladatai ellátására. Miért is? A belső hatalmi harc miatt- a parlament akarja a hatáskörét növelni, a Bizottság kárára- és parlament összetétele miatt. Erről már korábban is írtam, és a közeljövőben fogok.

A másik téma szorosan összefügg az elsővel. A világ, mint írtam vakcina hiányban fuldoklik, de legfontosabb feladat az uniónál a Navalnij ügy. Megszervezték, hogy 26 ország írta alá a nyilatkozatot Oroszország elítélésére, mi még nem nyilatkoztunk és nem is kellene. A kárpátaljai magyarok, az erdélyi székelyek nem fontosak!!! Több millió ember él korlátozott emberi jogok között, ez az Unió fő hülyéit nem zavarja. Az sem ,hogy azt az országot fenyegetik, ahonnan a vakcinát várják?  Ha nagyon udvarias akarok lenni, ez minimum gusztustalan. De ugyanígy gusztustalan, hogy amerikaiak beleszólnak az Északi Áramlat építésébe, és máris feszült a helyzet a németek és az USA között. Itt is van egy gusztustalan elem, nevezetesen, hogy németek is megszavazták az oroszok elleni gazdasági szankciókat, de együtt építik az említett vezetéket. Röviden: lenne mit helyre pakolni az európai agyakban.

Na, evezzünk hazai vizekre. Itthon a balliberálisok keményen? inkább elvtelenül támadják a kormány járvány kezelését. Nem jók a vakcinák.. ezt engedem, azt nem, minek rohangálunk vakcina után, amit hozunk drága….és hasonló baromságok. Erre elsőkézből a válasz, rendben…..ne oltassátok be magatokat, végsősoron sok ember halt már meg az elvei miatt. De a mieink azért nem ilyenek, fű alatt, sumák módon azért néhányuk beoltatta magát. Emlékeztek, mint a régi közel sem szép időkben az elvtársaknak soron kívül járt minden. Most is többen ezt követték, és volt pofája a gyöngyösi vezetőnek azt mondani, hogy a megmaradt vakcinát akarta így megmenteni, ami természetesen nem igaz. Szakemberek rögtön megcáfolták. Ebben a szintén gusztustalan ügyben az szép, hogy ők akarnak hatalomra kerülni…….mit lehet ezekre rábízni? Tudjuk….semmit illetve még azt sem. Még mielőtt jönnének a fideszes bértollnok…..stb hozzászólások, egyet ne felejtsetek! Ezeket nem én találom ki, én csak leírom a hülyeségeket.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply