Hétvégi morfondírozás

Legutóbb az elbukott másfél milliárd ft-ról írtam,de valahogy nem kerek a történet. Annyira könnyedén léptek túl a most vezető nagyon civilek. Ez a Velünk a város nevű egylet, csak macerás ezt a hülyeséget mindig leírni, így maradjanak civilek. Ez sem fedi ugyan a valóságot, az előző sem, de egyszerűbb leírni. Szóval egy közleménnyel letudták a nagy veszteséget, visszalapátolva mindent a múltba. Nem tudok szabadulni  a gondolattól, hogy számukra ez lehet, hogy  tényleg pénzt hoz a házhoz. Abból indulok ki, hogy ezek az állam által juttatott pénzek mindig feltételezték a saját források meglétét, és a kettő együtt adta fejlesztés teljes fedezetét. Mi történik akkor ha ez jelen esetben is így van, és  a városnak a másfél milliárdra   eső saját erőt nem kell befektetni? Egyáltalán jó lenne világosan látni a Vár rekonstrukciójának pénzügyi fedezetét- Uniós-állami- és saját erő-bontásban, az átláthatóság jegyében. Ha már itt tartunk hasonlóan látni kellene a széles közvéleménynek a tapolcai stand beruházás fedezetét is. Ha igaz a sejtésem, hogy korábbi fejlesztési elemek elhagyásával próbál a város pénzt szerezni, az nagyon káros gyakorlat lenne. Egyelőre néma csend az ügyben és mint tudjuk ez mindig tág teret ad a spekulációknak. Korona vírus ide vagy oda ezt jó lenne tisztázni.

Más veszélyesebb hír. Napok óta borzolja a kedélyeket egy Pápai Gábor nevű ” karikaturista” Jézust gyalázó „alkotása”. Sajnos nem egyedi esetről van szó, hiszen főleg balliberális nagyon jópofák évek óta gyalázzák részint a magyarságot, részint a kereszténységet. Magam ezzel úgy vagyok, hogy hülyék mindenhol vannak, nem kell foglalkozni velük. Bízom abban is, hogy saját közösségük előbb-utóbb csak jobb belátásra bírja őket. Jó lenne, ha ezek, a főleg ellenzéki? frászt csőcselék oldalról induló támadások megmaradnának a politika terén, és nem támadnának  politikától független más rétegeket.

Ezek a bunkók elfelejtik, hogy a Charlie Hebdo brutalitása nem is olyan régen történt, és szélsőségesek mindenhol vannak. Jó lenne ha sokan tudomásul vennék, hogy a demokrácia nem azonos az anarchiával!  Azt már fel sem merem tételezni, hogy ez lenne a cél.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply