Napi morfondírozások a vírus alatt

A vírus azért sok mindent kihoz az emberekből, mondjuk én többet olvasok, bár arra eddig sem panaszkodhattam. Rászoktam az ATV nézésére, na, nem mindenre, de ahhoz képest, hogy korábban egyáltalán nem néztem, ez komoly teljesítmény. Érdekes megfigyeléseket tettem: az ellenzék véleményformálásában nyílik az olló. Egy részük idegesen, habzó szájjal sulykolja a már átlag újságolvasók számára sem elfogadható hazugságokat, pl. tegnap Újhelyi. Rónai Egon ellenkérdését, mintha meg sem hallotta volna. R. Egon külön tanulmány kezd visszafogottá válni, már egyre kevésbé vannak elfogult kérdések, és növekszik azok száma akik szakvéleményükkel inkább a kormány intézkedéseit támogatják. Na, nem kell görögtüzeket gyújtani, azért rendszeresen ott vannak a baloldali üvöltő dervisek, ami már láthatóan sokszor Egonnak is terhes. Na, ennyit erről. Ami viszont nem változik az ellenzék kommunikációjában, hogy összefogás kell, de az a szemét kormány nem hajlandó erre. A Fidesz egyébként meg is érdemli, hogy cseszegessék, mert ma már megvan a törvényes lehetősége a korlátozásoknak, és mégis virágoznak a balliberális fakenews portálok. Most nem mehetünk el mellette, mert meggyőződésem, hogy lazítják a lassan kialakuló állampolgári fegyelmet, és  fölösleges indulatokat gerjesztenek, a bezártság miatt amúgy is feszült emberekben. Ha rajtam állna simán lekapcsolnám őket, aztán rohangálhatnának Brüsszelbe, így is azt teszik.

Nem tudnak mit kezdeni a vírussal, legnagyobb riogatásuk a több százezres növekvő munkanélküliség- a legfrissebb adatok nem támasztják alá-és ennek következtében a nélkülöző családok növekvő számát vizionálják. Megbízható adatuk erre vonatkozóan sincsen. Ezzel szemben napi rutinomnak megfelelően átnéztem szokásos portáljaimat, és ezt találtam:

1.500 milliárdos finanszírozási csomagot jelentett be az MNB, részletekkel együtt….. az Államadósságkezelő Központ módosította a 2020-as évre az eredményszemléletű hiánycélját a GDP 1,0%-ról 2,7%-ra.  Ezzel együtt nem tervezett 244,0 milliárd HUF értékű devizakötvényt vásároltak vissza.

Nézzük a reál gazdaságot:  régebben tudtuk, hogy Győr újraindítja az Audi termelést, hasonlóan egy műszakkal újraindul a Suzuki, és erre kész a Mercédesz is Kecskeméten, indul a Hankook és a Bridgestone is.  A Jysk új beruházás mellett döntött- így vírus alatt- 300 álláshely igénnyel. Esküszöm nem gyűjtöttem őket…csak azt nem értem az ellenzék ezt miért nem látja? Ja, erről nem ír a Népszava, a 444, és a sok szemét hírportál. Ez rendben van, de miért nem olvasnak ezek helyett nemzetközileg is mérvadó szaklapokat? Egy válasz van, nem értenek hozzá, ha igen, akkor tudatosan hazudnak, egyre szűkülő szavazóbázisuk megtartása érdekében.

Ha ennyire kezd megmozdulni a hazai gazdaság, akkor nézzünk körül fatornyos kis falunkban mi történik? Ha a miskolci újságokat nézem, a legfontosabb: hány ember halt meg Miskolcon, miért nem válaszol a halálügyi hivatal, vagy ki a franc……mennyit érhet a jegyző felajánlott cégautója…ki vigye ki a két szájmaszkot, mi akartuk személyesen, mondják az Egyesült Hadak, de a  Fidesz, nem így mi sem.. és napestig sorolhatnám a hülyeségeket. Egyetlen szó nincs arról, hogy felmérjék- legalább is nem hallani róla- hogy miként fognak zárni a miskolci nagy vállalatok, mennyire saccolható az iparűzési adó bevétel, ha csökken a gépjárműadó-amit egyébként az utak felújítására kellene fordítani-akkor milyen útépítések maradnak el, tudja-e valaki mennyi Miskolc kára eddig a védekezésből adódóan, és még néhány millió kérdést feltudnák tenni. Igen, de ezek a kérdések az elmúlt időszakra vonatkoznak, és hol vannak azok a kérdések, hogy mi lesz a járvány után? Fentebb írtam, hogy átmeneti leállás után kezdenek újraindulni a cégek, Miskolc hogy áll ebben a tekintetben, és itt is számos további kérdés feltehető. Na, ezekre nincs válasz. Pedig ezzel kellene foglalkozni, és ezekről a tájékoztatni a közvéleményt, de ha a kérdéseket sem tudjuk megfogalmazni……..

Hozzászólások

comments

Leave a Reply