Egy bejelentés margójára.

Tegnap Kriza Ákos bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt nem indul a a polgármesteri választáson. Ez egy ember döntése aki küzd a kórral, a döntés kizárólag rá tartozik, miként az a küzdelem is amit ennek tudatában meg kell vívnia. Ez ugye teljesen a magánszféra amit nem illik bolygatni.

Miért írok mégis az eset apropóján? Mert ez az esemény illetve az erre adott reakciók tükrözik közállapotaink mélységes primitívségét, mondhatnám bunkóságát. Csak el kell olvasni a miskolci forrásokra hívatkozó Index cikkét, ahol aljas csúsztatások tömkelege látott napvilágot. megfutamodásról beszélnek, az eddig elért eredményekről egy szó sem esik. Nem maradnak ki ebből a helyi portálok, a FB közössége. Gyalázatos hangnemű hozzászólások tömkelege, olyan aljas színvonalon, hogy egy jobb kocsmában kidobnák ezeket az embereket. Megy a románozás, a polgármester gyalázása olyan emberek részéről akik a kisegítő iskolát is levelezőn végezték. Hol van ilyenkor ezeknek a portáloknak az adminisztrátora?  vagy ennyire kell a kattingatás? Hol van a Facebook „legendás” érzékenysége? Tetszik, vagy nem tetszik ez főleg az ellenzéki hozzászólásokra jellemző.

Kriza Ákos polgármester és csapata teljesítményét higgadtan, főleg az előzmények ismeretében, felkészült, hozzáértő emebereknek kell elvégezniük. Igen, és el kell végezni, mert e nélkül nem lehet továbblépni, mit az már a város történetében előfordult.

És…az emberi méltóságát, mint ahogy másokét is illene nagyon tiszteletben tartani, kedves nagyon művelt honfitársaim.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply