Felszállt a füst…Ursula von der Leyen.

Óriási egyeztetések, fontoskodások, sértettségek / ez elsősorban a szoc.demek részéről / után végül is megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökének. Milyen lesz vajon az új elnök asszony ez most a találgatások fő témája? Mit tudhatunk róla és mi az amit eddig nyilatkozott??? Nézzük…ha túllépünk a DK-n- Istenem mennyi hülyeséget fogunk még tőlük hallani???- akik máris nyilatkoztak, hogy az Ő programjukat ismertette az Elnök asszony. A hölgy eddigi karrierjét végignézve érdekes módon az orvosi tanulmányok, közgazdaságtannal kiegészítve jelentik a fő csapásirányt és ennek megfelelő területeken dolgozott eddig. Ez alól kivétel a védelmi tárca elfogadása, és irányítása, ahol nem tudni milyen eredményeket produkált. A német hadsereg jelenlegi katasztrofális állapotát alapul véve nem tudni ez mikor keletkezett? alatta vagy Ő már javítani igyekezett rajta. Rövidesen ezt is bővebben megtudjuk. Minden esetre érdekesek a 2016-17-ben tett ez irányú nyilatkozatai, amelyek az orosz veszélyre, nem veszélyre vonatkoznak, illetve  a NATO szerepének megítélése. Ez azért érdekes, mert előbb-utóbb dönteni kellene az orosz embargó fenntartásában, vagy elengedésben. Az ugye nem tartható álláspont, hogy mi Erős Pistánk javítja az orosz hadsereg erőnléti állapotát, ezért nem exportálható, de az Északi Áramlat nevű projekt változatlanul épülhet.

Nézzünk néhány konkrét megfogalmazását:  a közös teherviselés jelszó alatt meghirdetett multicégek adóztatása. Nevezetesen arról van szó, hogy az európai humán és társadalmi tőkéhez való hozzáférésüket mindeddig nem kompenzáló technológiai óriás vállalatok adóztatását meg kell kezdeni. Ez nagyon tetszetős téma támogatták is az európai rövid emlékezetű politikai pártjai…….tetszenek tudni azok akik néhány évvel ezelőtt akasztani kívánták a magyar kormányt a bankok és egyéb cégek adóztatása miatt. Pedig az Eu nincs akkora válságban mi mi  voltunk akkoriban.

Nyilván központi kérdés a migráció kezelése… erről az az Elnök asszony véleménye, hogy többet kell tenni az illegális bevándorlással szemben akár pozitív is lehet, mert az eddigi bevándorlás óriási százaléka az. Ezzel párhuzamosan ígérte, hogy keményen fel kell lépni az embercsempészek és azok támogatói ellen ez akár Soros ejtését is jelentheti.

Volt a beszédében egy olyan megfogalmazás amire felkaptam a fejemet a sörös korsóból…..nevezetesen új alkotmányossági vizsgálati mechanizmust emlegetett, amelyet minden országnak évente el kell végeznie. Ha ez azt takarja, hogy egységes irányelvek alapján meghatározzák, pl. a jogállamiság fogalmát… és azokat a kritériumokat amelyek ezeket alátámasztják, és ezt egységesen mindenki elfogadja, ez nagy lépés lenne előre. Ugyanis megszűnnének a minden tényt nélkülöző kommunista Tavaresek, a fene se tudja milyen ideológiai alapon álló Sargentinik jelentései. Istenem, ha valaki egyszer kiszámolná, hogy ezek mennyi- Euroban- kifejezett kárt okoztak a felesleges ülésekkel, fordításokkal, stb.

Aztán jönnek a ködösebb témák: egységes minimálbér, ez már ott kozmás, hogy nem minden országban alkalmazzák, aztán uniós munkanélküli segélyt, ahol egyetlen kérdés merül fel…….milyen forrásból? mennyi lenne ezek mértéke? kik, és hogyan számolnák ki, hogyan állapítanák meg? Szóval ez egy nagyon ingoványos terület, ezt tudjuk be a kampánynak.

Felvetődött még két komoly terület, az egyik az Isztambuli egyezmény sorsa, a másik a CO2 kibocsátás. Az előbbit amely a nők elleni és a családon belüli erőszak felszámolásáról szó, ha jól emlékszem 2011 óta viták kereszttűzében áll, tényleg el kellene dönteni, hogy ebben a formájában alkalmas-e további tárgyalásokra.

A CO2 kvótával kapcsolatban említeném itt a zotmundhirek. hu-n megjelent korábbi írásomat, hogy ez komoly tudósok szerint mennyire tévút. A cikk címe: Határtalan hülyeségeink. Klímaváltozás vagy klímapolitika. Hááát….egyelőre szerénységem ennyit olvasott ki a Ursula von der Leyden eddigi megszólalásából, hogy ez sok vagy kevés rövidesen elválik.

 

Hozzászólások

comments

Leave a Reply