Az UNESCO is a politika uszályában? avagy kinél van az igazság?

A Hvg.hu tette közzé az UNESCO jelentését a világörökség és a környezetükben folyó fejlesztésekről. A jelentés szerint kéri a munkálatok leállítását, és jelentést kér Magyarországtól 2020 februárjáig. Elsőként a Liget projektet kritizálja, majd kitér a Vár felújítására is. Akárhogy is nézem erre szoktam azt mondani: vagy az asztal nem egyenes, vagy a leves görbe. Miért is??? Tavaly Cannes.-ban a MIPIM Ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a Liget Budapest Projekt a legnagyobb és legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Mega Projekt kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagy projektjeként bizonyult a legjobbnak.

Ezen belül megvalósuló új Néprajzi Múzeum az International Property Awards szerint  Európa legjobb középülete lett. Ilyen még nem is volt a díjak történetében, hogy  egy ország vitt mindent. Az UNESCO most napvilágot látott jelentése pont a Néprajzi Múzeumot kritizálja, illetve a liget szélére tervezett MOL székház szúrja a szemét. Kérdéseim vannak: a Liget Projekt nem mai találmány több éve megy az előkészítése, ezek az információk nemzetközi szinten is ismertek voltak. Most lett fontos a beruházás… és innen engem, csak egy dolog érdekel. Kik hozták meg a döntést és milyen előzetes felmérések, információk alapján????? Tartok tőle, ha nagyon megkaparjuk előkerülhet a lóláb.

Ugyanígy támadják a Vár rekonstrukcióját, érdekes módon ez mostanában az ellenzék vesszőparipája is. Itt az a probléma, hogy a rekonstrukció mellett új fejlesztések is megvalósulnak. Ajánlom mindenkinek, hogy vegyék elő a korabeli újságokat amikor a Hilton építése a Várban napvilágra került. Micsoda felháborodás volt, akkor korhűséget féltették, nem illik oda, azzal együtt, hogy a világon több régi városközpontba modern szállodákat építettek teljes összhangba a környezettel. Zavar ma valakit a Hilton???? Gondolom így lesz az új várbeli fejlesztésekkel is. Azért változatlanul érdekelne kik voltak az előterjesztők????

Hozzászólások

comments

Leave a Reply