Napi Morfondírozás: Évforduló…és napi hülyeség

Ma május 9-én sokan sokféleképpen ünnepelnek,de egy nagyon fontos évforduló rendre elsikkad. Ez Robert Schuman francia külügyminiszter nevéhez fűződik aki ezen napon /1950.05.09 / tárta a világ elé azt a tervet amelyet később Schuman nyilatkozatként vált híressé. Schuman azt javasolta-több neves kollégájával együtt-hogy az alapító tagállamok- Franciaország, Németország, Olaszország és a BENELUX államok- szén és acéltermelésüket rendeljék egy közös főhatóság, az Európai Szén- és Acélközösség alá, vagy más néven MONTNUNIÓ.

Ez volt a csírája annak amit ma úgy hívunk, hogy Európai Unió. Ma amikor ennek az Uniónak az elengedhetetlen reformjáról beszélünk, talán elég lenne újra elolvasni az akkori alapító okiratot…..és lehet, hogy elég lenne visszatérni a gyökerekhez.

A napi hülyeség, honnan is jöhetne, mint a politikából, annak is ún. baloldaláról. Bár egyszerűbb lenne őket anarchista oldalnak nevezni. Szóval Klárika is sorompóba állt az Eu képviselőségért…mit tudunk a programjából??? Európai Egyesült Államok…..na, jó de hogyan, milyen formában??? Szerintem a mai USA működést sem ismeri,de lépjünk túl rajta. Ami a legszebb: európai munkabért, európai nyugdíjat, és még ki tudja miket ígérget, a hívek bőszen tapsolják. Csak egyetlen kérdésem van ha nyerne hogyan valósítaná meg amikor nincs kormányzati pozícióban, és várhatóan sohasem lesz??? És…honnan venné el a szükséges pénzeket, és ahonnan elvette azt hogyan pótolja????

Hozzászólások

comments

Leave a Reply