Ünnepi jótanácsok Donbasszból

Ünnepi jótanácsok Donbasszból

Hasznos katonai aprosagok (a donbasszi felkelok ismerteto fuzetebol):

1. Ha tisztogato akcion veszel reszt, hogy ne ezek legyenek eleted utolso percei – legy elozekeny. Elobb a kezigranatot engedd be a helyisegbe, es csak utana lepsz be.

2. Meg ha egy irodahaz nagymeretu uvegajtoirol, paravanajtairol van szo – ne lepj be! A seggeddel kell erezned, hogy ott barmikor, barki elrejtozhet. Ne takarekoskodj a kezigranatokkal. Elesitsd az elsot es kuld be. A robbanas utan szamolj le 5 masodpercet, majd dobd be a masodikat, DE ELOTTE NE ELESITSD! Kozvetlenul utana lepj be a helyisegbe. Akik tuleltek az elso robbanasat a masodik erkezesenel a foldre vetik magukat vagy fedezekbe bujnak? a fejuket letakarjak karjaikkal – ezeket elve fogd fogd el.

3. Amig allsz egy ajto elott es varod a tarsaidat tamaszd ki valamivel. Ellenkezo esetben vagy egy kezigranatot kaptok, vagy egy sorozatot.

4. A kezigranatot MINDIG guritsd a helyisegbe, es ne dobd! Nem tudod, hogy mi van bent – a visszapattano granat kirepulhet hozzad.

5. Ne keresztezd a tarsad lovonalat, igy nem tud fedezni es meg is halhatsz.

6/ Barmilyen (kulcsra, reteszre) zart ajto ERINTHETETLEN! Aknasitva lehet.

7. Fiokokat, szekrenyeket nem nyitogatsz, elektromos targyakat, muszereket, villanyt nem kapcsolsz fel. Semmihez se nyulj hozza. Barmi lehet aknacsapda. Ez rendkivul fontos! Butort nem tologatunk! Hutoszekrenyt nem nyitunk ki meg akkor sem, ha ehhalal szelen vagyunk, irodai vizellato gombjait nem nyomogatjuk, meg ha nincsenek is bekotve a halozatba. Szokjatok le a veceuloke automatikus felemeleserol!

8. Nem nyulunk hozza sem halotthoz, sem egyeb targyhoz – minden aknacsapdat rejthet!

9. Az elso loves hallatan nem forgolodsz, hanem a foldre veted magad es felregurulsz.

10. Ne tartsd az ujjad az elsuto billentyun – sok tarsad elete fugghet ettol.

11. Nem tarazunk be egyedulallo, ellenseg altal elhagyott loszerkonzervbol! Az ellenseg a toltenyekbe robbanoanyagot helyezhet lopor helyebe – felrobban a fegyevred, elveszitheted a kezfejed, vagy akar a fejed is.

12. A kezigranatokat kulon zsakban hordod, semmit a kulso felfuggesztesi pontokon! Sokszor akadtak el elovetelkor vagy a biztositoszeg gyurui akadtak bele a tereptargyakba.

13. RPG-t ne hasznalj eloero ellen. Ertelmetlen es gyakorlatilag alacsony a hatasfoka! Az RPG jarmuvek ellen szolgal.

14/ A tarakat szigszalaggal ne kosd ossze! Egyreszt szemet kerulhet az also tarba, ami elakadashoz vezethet, masreszt elakadas eseten ket tarat leszel kenytelen kidobni.

15/ Az AK gepkarabelyon a biztosito lemez nem veletlenul van ugy megszerkesztve, ahogy! Harom pozicioja van – biztositva, sorozatloves, egyes loves. Ha hirtelen er a tamadas (vagy amit annak velsz) valoszinuleg intenziven rantod meg a biztosito lemezt es az a legalso allasig lemegy/ Ez az egyes loves. A hulyek es tapasztalatlanok szamara lett kitalalva, hogy ne pazaroljak a loszert es ne hivjak fel 
magukra foloslegesen az ellenseg figyelmet.

16. Az AK biztositoja kellemetlenul es jellegzetesen csattog. Hogy ezt elkeruljuk – huzzuk kisse kifele es lassan huzzuk utkozesig (egyes lovesig).

17. Bevetes elott ugralj egy kicsit. Ellenorizd, hogy nem-e zorog valami rajtad, nem-e lotyog. A fegyevrek hordszijanak csattjait a legjobb atkotni szigszalaggal vagy gezzel, hogy ne csattogjanak. Amint bekuldted a fegyevrbe a tarat – tolts csore, es biztositsd be a fegyvert.

Békés, boldog ünnepeket kívánunk minden Kedves Olvasónknak! 

Hozzászólások

comments

Ünnepi jótanácsok Donbasszból” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva