A háború globalizációja – az USA „hosszú hadjárata” az emberiség ellen

A háború globalizációja – az USA „hosszú hadjárata” az emberiség ellen
Michel Choussodovsky kanadai közgazdász és külpolitikai elemző ezen a címen jelentette meg legújabb könyvét, melyben a globalizált háború természetét mutatja be. A 9/11 utáni korban az USA titkosszolgálati operatív akciókkal, gazdasági szankciókkal, és mesterséges rendszerváltásokkal kombinálva igyekszik fenntartani világdominanciáját a közvetlen riválisokkal szemben, amihez a nukleáris háború rémképének riogatásától sem riad vissza a kipécézett országok esetében. A globalizált háború ezer szállal kapcsolódik a tervezett globális pénzügyi szerkezetátalakításhoz, melynek célja a világ feletti kontroll megszerzése a nemzetgazdaságok megsemmisítése és az egységes világgazdaság kialakítás révén. A világ egyre kevésbé leplezett leigázásához a „nyugai demokrácia” állítólagos értékei és az „emberi jogok”biztosítják az ideológiai táptalajt.
A háború globalizálása egy összetett projekt, melynek politikai célja, hogy nyílt és titkos katonai és hírszerző műveletek révén egyidejűleg destabilizálják a szuverén államokat a Közel-Keleten, Kelet-Európában, Afrikában, a Közép- és Távol-Keleten. Az Afganisztán, Líbia, Szíria, Ukrajna és más államok elleni felforgató stratégiát a NATO-USA-Izrael „szentháromság” katonai hierarchiájának legmagasabb szintjein dolgozzák ki, és hangolják össze. A 2014. júliusi, Izrael által a Gázai-övezetben indított támadás idején a zsidó állam stratégiái szorosan egyeztettek az USA-val, nem véletlen, hogy az ukrán hadsereg is épp ezekben a napokban indított támadást a kelet-ukrajnai oroszlakta tartományok ellen. A nyílt katonai fellépések és a szigorú konspiráció keretei között zajló belső destabilizáció mellett a szuverén országok elleni pénzügyi, valutapiaci támadások színesítik a palettát, melyek célja a nemzetgazdaságok tönkretétele.
Az USA és szövetségesei által megkezdett katonai hazárdjáték eszkaláció esetén az emberiség jövőjét fenyegeti, különösen, hogy a színtér egyre közelebb húzódik az orosz határokhoz. Az Iszlám Állam léte szintén ennek a tervnek a része, célja, hogy a háborús konfliktus átterjedjen Közép-Ázsiára.
Az USA-NATO szövetség mindent megtesz, hogy Oroszországot tüntesse fel agresszorként, ehhez kapcsolódik a Szenátus által tavaly elfogadott „Az orosz agresszió megelőzése” c. törvény, ami egy két évtizedes amerikai-NATO háborús előkészület következő állomása. A Szovjetunió összeomlása óta az USA mindent megtesz, hogy korábbi szövetségeseitől való elszakítása révén (ebbe a tizenkét közép-európai ország is beletartozik) bekerítse Oroszországot és Kínát. Egy NATO-Oroszország katonai konfliktus könnyen egy planetáris kiterjedésű nukleáris háborút vonhat maga után, ugyanis egyik fél lesz hajlandó elismerni vereségét,  és ez könnyen az emberiség végét is jelentheti – vonja le a következtetést a szerző.

Cs. v. F.

http://www.globalresearch.ca/the-globalization-of-war-americas-long-war-against-humanity/5426125

Hozzászólások

comments

A háború globalizációja – az USA „hosszú hadjárata” az emberiség ellen” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lezárva