Kis nyári vegyes

Óriási viták mennek a szankciókat illetően, és sokan felvetik az USA egyre inkább negatív szerepét az ukrajnai kérdés kapcsán. Azt már tudjuk, hogy az amerikaiak eléggé kiszámíthatatlanok a háborús cselekedeteikben, lásd az afganisztáni kivonulást. Óriási káoszt hagytak maguk után, és az amerikai elnök mentális állapotát látván Ukrajnában is bármi megtörténhet. Nagyobb és súlyosabb dolgok látnak napvilágot, nevezetesen az államadóssági adatok. Az USA adóssága 30.000 milliárd dollár- tessék  ízelgetni a számot, borzalmasan sok- azaz az USA GDP 125,0 %-a. De! Hasonló  a helyzet a többi vezető államnál, mi csak nézzük az Uniót. Görögország, Olaszország, Portugália, Franciaország, mind a GDP 100,0 %-a fölött van a, a görögök majdnem 200,0%. Ezek olyan számok amelyekkel érdemesebb később alaposabban foglalkozni. Viszont ami nagyon elgondolkodtató, hogy megszólaltak azok az amerikai közgazdászok akik a 2008-as subprime, vagy másodlagos jelzálog válságot előre látták, Nouriel Roubini, és Joseph Stiglitz- ez utóbbi Nobel díjas- közgazdászok. Roubini már 2006-ban figyelmeztetett a válság rövid időn belüli kirobbanására. Most is súlyos kritikát fogalmaznak meg az USA gazdasági-és geopolitikáját illetően.

Hegedűs Zsuzsanna beadta lemondását a szerinte „náci” beszéd miatt, ez idáig rendben, ez az Ő véleménye. Ami érdekes rögtön hozzátette, hogy az ország visszacsúszott a mélyszegénységbe. Na, ez az ami nálam kiverte a biztosítékot! Ugyanis  Hegedűs Zsuzsa elsődleges feladata a szegénységben élők felzárkóztatása volt, mind gazdasági- társadalmi téren. Ehhez kapott irodákat, autókat- prémium kategóriás Audikat-és hadd ne soroljam még mit. Tetszenek emlékezni a malac- tyúk, stb osztogatásra, a parlagon levő területek művelése, hogy az elmaradott társadalmi rétegnek a megélhetését biztosítsák. Arról már elfeledkezett, hogy a nevelésre kiadott malacok és egyéb állatok rögtön megjelentek a piacon, mert a gazdálkodás helyett egyszerűbb volt azokat értékesíteni. Szóval van egy sanda gyanúm, hogy a „náci” beszéd kapóra jött ahhoz, hogy sértődötten kiszálljon a bukott utópista elképzeléseinek kudarca elől. Igen, így is lehet politikai tőkét kovácsolni a kudarcokból, de ki fogja ezt elhinni? Most mondom: sokan lesznek, gondoljunk vissza HellerÁgnes zavaros kijelentéseire.

Miskolcon sincs uborkaszezon, vagy van és azért jönnek elő ilyen dolgok, mint Varga Andrea alpolgármester asszony durcás kirohanása a diósgyőri vár felújítása kapcsán. Akik nem tudnák az alapprobléma, hogy a két várttoronynál előre nem látható statikai probléma merült fel. Mellékese annyit, hogy a diósgyőri vár korántsem került volna ilyen romos állapotba, ha az 50-60- as években az építőköveit nem hordják szét a helyiek lakásépítésre. Nos, az alpolgármester asszony kiöntötte a lelkét, hogy Ők mást akartak, sőt takarékosabban, de…. és itt jön a patás Orbán és a szokásos politikai lózung. Szeretném felhívni a lánglelkű alpolgármester asszony figyelmét, hogy a diósgyőri vár nem önkormányzati hatáskörben épül, hanem kormányprogram keretében. Ugyanis korábban a kormány 60,0 mrd ft-ot hagyott jóvá a magyarországi kastély -és várprogramra, és ennek a keretében újítják fel a diósgyőri várat is.

Meglepetés Miskolcon: két éven keresztül hallottuk, hogy nincs pénz a szocik által korábban felvett CH alapú kötvény maradékának a visszafizetésére. Állandóan a kormánytól várták a megoldást, és erre való hivatkozással közlekednek a villamosok, buszok óránként Miskolcon, és a többi. Most hirtelen visszafizették, de arról már nem szól a fáma, hogy milyen konstrukcióban sikerült pénzt szerezni, és honnan? Mindezt az átláthatóság jegyében. Na, mára ennyi, megyek lecsót főzni.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply