Anomáliák, felelősség

Napjanikban megint előjött a Norvég Alap pénzeinek az ügye, és mindenfajta hülyeséggel vádolják a kormányt azok, akik aztán nagyon „hozzáértők” Nézzük mi az igazság a pénzek körül:

  1. A Norvég Alap pénze a norvég adófizetők pénze volt, amíg a kormány valamilyen adónemmel elvonta tőlük. 2. A norvég kormány ezt a pénzt elcserélte kereskedelmi előnyökre az Európai Unióval. Ennek az alapja, hogy mint Unión kívüli ország élvezi az Unió által a tagoknak nyújtott lehetőségeket. 3. Ennek az most már Eu-s pénznek az arányos része Magyarországé, tehát az Eu-val kötött szerződés alapján jutott hozzánk. 4. A magyarországi elosztást elsősorban a magyar hatóságoknak kell ellenőrizni, mégpedig az Unió és Norvégia között megkötött megállapodás alapján. Azt hiszem a kígyó itt bekapta a farkát. Na, menjünk tovább.
  2. Európában kitört az energiaválság, az okairól írtam itt a zotmundhirek.hu oldalon is. Miután közeleg a tél, kitört a pánik, és kiderült, hogy Brüsszel ezen belül Frans Timmermans által kidolgozott energia koncepció totális tévedés volt, az erre épülő gazdasági intézkedések romba döntöttek iparágakat, és óriási inflációs nyomást jelentenek a tagországok gazdaságaira. Kivéve minket akiket néhány hete még elátkoztak, mert megkötöttük az orosz gázszállítási szerződést. Ráadásul a magyar lakossági energiaár hatósági ár, tehát nem emelhető az egekbe. Aki nem tudná, a hatósági ár azt jelenti, hogy a törvényben megállapított árnál magasabb nem lehet, alacsonyabb igen. Ja igen, és mit csinál most Timmermans? mossa a kezeit, jó szocialista módjára….beismerés semmi. Miért is tenné? Emlékeztek még az IMF-re és annak gazdaságpolitikájára? A hitelt felvevő államokat még jobban a földbe döngölte. A hitel fejében megkövetelt szigorításokkal erőteljesen csökkentette a belföldi keresletet, ezzel csökkentve a fogyasztási típusú adók bevételét, és visszafogta a beruházásokat a válság alatt. Mi lett az eredménye? Hat évvel később Christine Lagarde bejelentette, hogy az IMF rossz válságkezelő gazdaságpolitikát folytatott, és kész. Most egyébként az Európai Központi Bank vezetője. És? mi lett a görögökkel akik majdnem beleszakadtak ebbe válságkezelésbe….kárpótolták Őket? Nem, ugyanúgy nem, ahogy az európai elcseszett energiapolitika sem fogja megrendíteni a szocialista Timmermans pozícióit. Sőt a hülyeségeit mentve adót akar  szétteríteni az európai autóstársadalomra, a nagyvállalatokra, és ahol lehet a lakosságra. Két másodpercig nem zavarja, hogy ez az európai vállatok versenyképességét rontja a világpiacon, ahol most is alatta vagyunk a vezető amerikai, kínai, és más nációk világszinten termelő cégeinek. Az így kialakuló- itt már nem 1-2 %-os-inflációról beszélünk, romba dönti sok országban az eddig elért szociális eredményeket, de mit érdekli ez az elesetteket támogató lánglelkű politikust.
  3. Aztán néhány embernek- főleg az Orbán fóbiásoknak – nem fog tetszeni: Orbán Viktor kormányon töltött idejével csúcstartó, meghaladva Bethlen István és Tisza Kálmán idejét. Ezt az eredményt ráadásul demokratikus viszonyok között érte el. Na, az ellenzéknek jó gyalázkodást.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply