Uniós hitel, COVID….és mások

Ez év januárjában írtam ezen az oldalon egy cikket, hogy az unió malmai lassan őrölnek. Akkor éppen a közösen felveendő hitelről írtam, hogy borzasztóan lassan mennek a tárgyalások.  Az unió déli országai nagyon nagy bajban voltak, vannak. Akkor azt bátorkodtam megfogalmazni, hogy nyár előtt senki nem kap egy fillért sem. Közben a balliberálisok előjöttek megint a senki által nem definiált jogállamisággal, ami még jobban lassította a folyamatot. Nos, sok eredmény eddig sincs, de van egy nagyon érdekes dolog. Nevezetesen, hogy az unió most irányelveket akar szabni, hogy mire lehet felhasználni a pénzt! Talán még jó is lenne az irány, de engem azért zavar egy kicsit az ügy. Nem az unió veszi fel hitelt, hanem a tagországok, és ők is fogják visszafizetni. Az Unió szerepe a bábáskodás mellett az, hogy így kedvezőbb kamattal kaphatnak hitelt olyan országok akik minősítésük miatt csak magasabb kamattal jutnának hozzá. Az irányelvek még mindig nem tiszták elvi megfogalmazásban léteznek, mint annakidején a párt által kiadott Május elsejei jelszavak…..Növelni kell a termelékenységet!!! hol, milyen ágazatban, és mennyivel……erről már nem szólt a jelszó. Nos,  miniszterelnökünk ilyen körülmények között kereste meg az Eu főnökasszonyát és kiderült, hogy jól állunk a kilábalási programunkkal, rövid időn belül beadható a végleges tervezet. Felreppent a hír, hogy nem akarjuk lehívni az egész hitelkeretet, aminek lehet alapja. Kérdés miket akarnak előírni nekünk? Ez összhangban van-e a mi elképzeléseinkkel? És, itt jöhet a módosítás amilyen arányban elfogadunk az irányelvekből, olyan arányban kapjunk a hitelből. Ugyanis Magyarországnak már tárgyalások tavalyi időpontjában sem volt szüksége a központi hitelre, és ráadásul az időközben még javított minősítésünk miatt bármikor felvehetünk hasonló kondíciókkal hitelt.

COVID: óriási vita volt tegnap a Parlamentben, ahol az ellenzék szinte az egész múltját letagadta volna. Nem értem őket, még mindig élnek a beadott javaslataik a vakcinák, a regisztrációk ellen, és még mindig saját statisztikát gyártanak olyan emberek akik max. két számot tudnak elosztani. Itt és most csak annyit: a matematikai-statisztika komoly ágazata a közgazdaságtudománynak. Más területre evezve, néhány éve megnéztem Magyarország konvergencia jelentéseit amit a túlzott deficiteljárás miatt az EU-nak kellett megküldeni. MINDEN MUTATÓSZÁMOT LÁBJEGYZETBEN KELLET MEGMAGYARÁZNI, HOGY MILYEN SZÁMÍTÁSI MÓDOT ALKALMAZTUNK. A magyar lakosság egészségi állapota-ami nagyon, de nagyon rossz- élenjárók vagyunk nagyon sok betegségben, akkor ki tudja megmondani pontosan, hogy a rákos, cukorbeteg, magasvérnyomásos, ráadásul COVID-os beteg miben hunyt el? Komoly felkészültségű, betegségstatisztikával foglalkozó orvosok nyilatkoztak ez ügyben, de ez az ellenzéket nem érdekli. Már addig sem jutnak el, hogy minden ország más halálozási statisztikát alkalmaz, és az almát nem lehet összehasonlítani a körtével. Nem, ők csak szajkózzák a kiadott mantrát….ami nagyon szánalmas volt a halálkufárkodás mellett, hogy nem is egyeztetnek egymással, majdnem mindegyikük ugyanazt ismételte.

Csak szólok: rövidesen indul a nyitás több minden más mellett az uszodák és a strandok is. A VV februárban elküldte a Fürdő Kft dolgozóit, majd állítólag félfizetést ajánlottak. Nem tudom hányan éltek a lehetőséggel, de nehogy az a helyzet álljon elő, hogy nyitva az uszoda, de nincs személyzet.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply