Az ATV és Dobrev Klára

Mostanában némi mazochizmus és az immunrendszer erősítése miatt megnézem az ATV Egyenes Beszéd adásait. Állítólag ők nagyon tárgyilagosak, bár  sokszor nem így néz ki. Sőt, időnként a felkészültségükkel is komoly problémák adódnak. Gyakran szerepel náluk Dobrev Klára aki sajnos EP képviselő, akit érdekes módon babusgatnak, pátyolgatnak. Klárika elmondja kimondottan kampányszövegeit, és Rónai Egon, Simon András, szinte tátott szájjal, csillogó szemekkel hallgatják. Mondhat bármilyen hülyeséget, semmi visszakérdezés, és végighallgatjuk, hogy Ő mit harcol a demokráciáért, a patás Orbánnal szemben. Nem akarok nagyon visszamenni az Európai Egyesült Államok, az európai minimálbér, nyugdíj baromságaira, aminek semmi közgazdasági alapja nincs és nem is volt. Folyamatosan hazudik, csúsztat ezekben az ügyekben. Legutóbbi bejelentkezése Brüsszelből a csúcs volt. Hatalmas fényezés mellett szidta a miniszterelnököt, nevezetesen, hogy semmit nem ért el az Európai Tanácsban, de ők igen a Parlamentben mindent megváltoztattak. Ez eddig a szokásos öntömjénezése volt. amire szót sem érdes vesztegetni, de volt egy óriási elszólása: nevezetesen, hogy az Európai Tanácsban hiába állapodtak meg a kormányfők, az Eu Tanácsa nem alkothat jogszabályokat, nem jogszabály alkotó szerv. Ezt Egon tátott szájjal hallgatta, majd elbájologtak, hogy lesz-e miniszterelnök jelölt, és kész volt a tartalmas semmi. Nos, a fenti kijelentéséhez idézek, ez megtalálható az Európai Unió szervezeti leírásában.

Az Európai Tanács helye az Unió intézményrendszerében:

A. pont. Az EUSZ 13. cikkelye szerint az Európai Tanács az Unió egységes intézményi keretének része. Ugyanakkor szerepe sokkal inkább az, hogy általános politikai ösztönzést adjon, minthogy jogi értelemben döntés hozatali szervként működjön. Szerintem Klárika eddig olvasta az egészet. (Megj. a szerk.) nézzük tovább: Az EU számára jogi következményekkel járó határozatokat csak kivételes esetekben hoz, de számos intézményi döntéshozatali hatáskört szerzett. Az Európai Tanács  most már kötelező erejű jogi aktusokat is elfogadhat, amelyek – amelyek többek között a döntéshozatal elmulasztásának esetében is / az EUMSZ 265. cikke / az Európai Uniós Bírósága előtt megtámadhatók.

B. pont. A többi intézménnyel fenntartott kapcsolatok

Az Európai Tanács határozatait teljes mértékben függetlenül hozza, és azokhoz a legtöbb esetben sem a Bizottság kezdeményezése, sem az Európai Parlament bevonás nem szükséges. Nos, ez a lényeg!!!

Ezt nem tudja Klárika, vagy tudatosan elhallgatja. Ez eddig az Ő problémája…..az ATV-é az, hogy a riporter szó nélkül hagyja az egészet, itt megint ugyanaz a helyzet, mint Klárika esetében. Illetve nem teljesen, mert egy képviselő lehet tudatlan, ahogy az Dobrev Klára esetében többször előfordult, de az ATV nem lehet az. Mert mint média az általa közreadott hírek tartalmát Ő hitelesíti a nézők felé, gondolom én. Tehát az ATV hitelessége a tét. Mi következik ebből? A fiúknak bekellene csukni a szájukat, kevésbé csillogó tekintet mellett vissza kellene kérdezni, hogy ezt hogyan gondolja a képviselőasszony? Ha nem ezt teszik, akkor ott már alkalmassági probléma is felmerülhet, ez viszont a Tv gondja.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply