Hétvégi hordalékok

Kezdjük a legszebbel: Vácon az új polgármester-asszony elrendelte, hogy az újonnan született gyermekek nemét nem szabad megjelölni a helyi sajtóban. Az új… nem tudom minek nevezzem: nemsemleges. Ehhez csak annyit, hogy az illető asszonyság valamikor a Népszabadság újságírója volt.

A Momentum román pártok mellett kampányol, ezzel remélem a székely szavazatokat egyszer és mindenkorra lenullázta. Politikai helyzetelemzésük óriási tévedéseire utal, hogy székely testvéreink  az előzetes jelentések alapján jól szerepelnek, sőt néhány  helyen már végeredmény a győzelmük. Hajrá Erdély! Aztán jól szerepeltek itthon is a Fidesz jelöltek, Mohácson ha jól olvastam Puch László vejét győzték le, aki meglehetősen sportszerűtlen módon nyert korábban. Tehát Hajrá Magyarország!.

Aztán Miskolc:  vitába keveredtem a VV közleményével kapcsolatban, mert bátorkodtam megjegyezni, hogy a politikai állásfoglalásnak semmi köze a miskolci közgyűléshez. Főleg azt kifogásoltam, hogy sumák volt a megfogalmazás, mert Varga Andrea alpolgármestert nem tudni milyen minőségben említették. Na, erre nekem állt a kb. húsz elfogult VV fan, hogy nem én szabom meg, hogy mi kerül a közgyűlés elé és hasonlók. Világos Kedveskéim, tényleg nem én szabom meg, de Ti sem vihettek be bármit. Miért is? Mert az önkormányzatok feladatáról törvény rendelkezik, és abban szó sincs a SZFE-ről amiért most krokodilkönnyeket tetszenek hullajtani. Sőt! Tovább megyek….. a miskolci önkormányzat saját maga alkotott határozatában, nevezetesen az önkormányzati önként vállalt feladatok között sem szerepel a pártok politikai állásfoglalásának támogatása. Pedig az említett cikkely 26 pontban taglalja az ide tartozó feladatokat.

Tovább folyik a vita a helyi sajtóban, hogy plágium volt-e az előadott Gazdasági Terv vagy nem? Ebben közleményeket adnak ki…..és a többi. Hölgyeim és Uraim! Nem ez a lényeg! Hanem az, hogy Miskolc megyei jogú városnak nincs jóváhagyott gazdasági programja, legalábbis én sehol nem találom. Képzeljétek el, hogy véletlenül idetéved egy szerencsétlen befektetni kívánó valaki…… milyen programot lehet neki mutatni, hogy mi a város víziója a jövőre nézve? E helyett megmutathatjuk a VV politikai kiállásait.  Azokét, akik a választásban azt ígérték, hogy azonnal áttudják venni a kormányzást, mert szakmailag felkészültek. Na, ennyit erről.

Hozzászólások

comments

Leave a Reply